Forse toename speed pedelecs

28-08-2020 |

Afbeelding

In Nederland rijden steeds meer mensen op een speed pedelec. In een jaar tijd zijn er maar liefst 4.000 stuks bijgekomen. Er rijden er nu ongeveer 21.000 op de Nederlandse wegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de RDW. De meeste speed pedelecs rijden in de provincie Utrecht.
Wat is een speed pedelec precies?


Een speed pedelec wordt ook wel gezien als een snelle fiets. U kunt er snelheden mee halen tot 45 km/u. Het werkt wel anders dan een brom- of snorfiets. U moet namelijk zelf mee trappen om een hogere snelheid te bereiken. Mocht u harder dan 25 km/u willen rijden dan gelden er bepaalde regels. Zo moet de bestuurder minimaal 16 jaar zijn, bromfietsrijbewijs hebben en moet de speed pedelec een kenteken hebben.

Steeds meer elektrisch


Niet alleen de speed pedelec is erg populair. Ook het aantal elektrische fietsen stijgt enorm hard. Mensen rijden en fietsen steeds liever elektrisch. Goed voor het milieu? Dat hangt er vanaf hoe u er naar kijkt. Een elektrische auto natuurlijk wel. Een elektrische fiets ook, indien u de gewone benzine of diesel auto hiervoor thuis laat. Gebruikt u de elektrische fiets in plaats van uw gewone fiets, dan is het natuurlijk milieuvriendelijker om uw gewone fiets te gebruiken.

Toename ongelukken op de weg


Er zijn een aantal flinke tegenstanders van alle elektrische fietsen op de wegen. Ze worden gezien als een gevaar op de weg. Niet iedereen ziet ze aankomen en schrikken daarom als er 'indien' een snelle fiets voor hun neus staat. Het aantal ongelukken op de fiets neemt hierdoor toe. Omdat er regelmatig brokken worden gemaakt, kiest men steeds vaker voor een fietsverzekering. Ook de speed pedelec verzekering wordt vaak afgesloten bij de aanschaf van een speed pedelec.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01