Geld op je autoverzekering besparen

06-11-2017 | Autoverzekering

Afbeelding

Een autoverzekering staat er garant voor dat in het geval van schade door jou veroorzaakt, niet alle onkosten zullen moeten worden betaalt uit je eigen zak, maar de verzekeringsmaatschappij dat zal doen. Het is daarom ook wettelijk verplicht jouw auto te verzekeren voordat je ermee aan het verkeer zal kunnen deelnemen. Natuurlijk kost een autoverzekering wel wat en is het altijd meegenomen wanneer je erop kunt besparen. Dat kan aardig wat betekenen wanneer je over meer dan één auto beschikt of voor bedrijven die over een aantal auto’s beschikken.


Vraag altijd naar de korting voor schadevrij rijden

Elke maatschappij geeft een korting aan automobilisten die schadevrij rijden. Deze korting bouwt zich door de jaren heen op en kan soms zelfs tot 40% van het premiebedrag oplopen. De aangeboden korting hangt wel af van de maatschappij waar je de verzekering zult afsluiten en de voorwaarden die er gelden voor het schadevrij rijden. Sommige maatschappijen laten je de korting behouden wanneer er sprake is van een kleine schade en is dat natuurlijk aardig meegenomen.


Let er ook op hoe de premie wordt berekend

De verzekeringspremie hangt af van een aantal factoren zoals de leeftijd van de bestuurder, het bouwjaar van de auto en soms ook de woonplaats. De manier van bereken en alle factoren die worden meegerekend verschillen per maatschappij en is het een goed idee om eerst zoveel mogelijk offertes aan te vragen. Dit kun je heel eenvoudig online doen. Verkijk je echter niet uitsluitend op een lage premie, maar vraag ook naar de dekkingsvoorwaarden.

Geld op je autoverzekering besparen is bijna altijd een kwestie van vergelijken tussen alle verzekeringsmaatschappijen. Vraag natuurlijk ook naar een korting wanneer je meer dan één auto wil laten verzekeren.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01