Gemeente Den Helder waarschuwt voor ‘energieleveranciers’

18-09-2015 | Energieleveranciers

Afbeelding

De gemeente Den Helder waarschuwt haar inwoners via een persbericht voor colporteurs die zich voordoen als vertegenwoordiger van een energieleverancier. Volgens de gemeente geven zij aan dat ze in opdracht van de gemeente langs komen om huishoudens te wijzen op de mogelijkheid om over te stappen. De gemeente geeft echter aan met geen enkele leverancier banden te hebben, in plaats daarvan zijn alle inwoners van de stad vrij om over te stappen naar iedere energieleverancier die ze willen.

De gemeente wil haar inwoners wat dat betreft op het hart drukken dat het bij energie colporteurs aan de deur van belang is om goed op te letten. Er gaan berichten de ronde dat er mensen aan de deur komen, die proberen een overstap naar een andere energieleverancier te regelen. Dat is op zich niet verboden, mits men zich aan de regels houdt en er geen onwaarheden verteld worden. Voor welke energieleverancier de verkopers zich uitgeven wil de gemeente niet bekend maken, het gaat wat dat betreft puur om de waarschuwing er niet in te trappen.

In opdracht van de gemeente Den Helder
De gemeente Den Helder is met name ontstemd over het feit dat de colporteurs van de energieleverancier aangeven dat ze in opdracht van de gemeente aan de deur komen. Het lijkt erop dat zij er op die manier voor proberen te zorgen dat bewoners gemakkelijker geneigd zijn om de deur open te doen en de vertegenwoordigers of verkopers binnen te laten. De gemeente Den Helder benadrukt heel stellig dat er geen sprake is van een instructie aan de energieleverancier op welke manier dan ook. Energieleveranciers hebben het recht om langs de deuren te gaan, maar dienen zich daarbij aan strikte regels te houden en dienen dat bovendien op eigen initiatief te doen.

Geen banden met energieleveranciers
De gemeente Den Helder laat verder weten met geen enkele leverancier banden te hebben. Het is volgens de gemeente van belang om hier niet in mee te gaan, aangezien het gaat om een vorm van misleiding. Het persbericht moet ervoor zorgen dat bewoners op de juiste manier omgaan met vertegenwoordigers van energieleveranciers aan de deur, die er over het algemeen voor proberen te zorgen dat er een overstap plaats zal vinden.

Vrij om over te stappen van energieleverancier
De gemeente wil haar inwoners tenslotte meegeven dat iedereen de mogelijkheid heeft om online de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Aan de hand daarvan is het mogelijk om na te gaan of er mogelijk een goedkopere leverancier beschikbaar is, om daar naar over te stappen. Wat dat betreft is het waarschijnlijk geen zuivere koffie wanneer er iemand aan de deur komt die aangeeft dat de gemeente hier opdracht toe heeft gegeven. In plaats daarvan dienen de verschillende leveranciers de strijd op een eerlijke manier aan te gaan, zodat de consument een goede keuze kan maken. Mocht er toch iemand aan de deur komen, dan is het verstandig om daar niet direct in mee te gaan en online eerst zelf een vergelijking te maken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap