Glasvezel aanbieders vergelijken

25-05-2017 | Glasvezel

Afbeelding

De snelste vorm van vast internet is op dit moment een verbinding via glasvezel. Bij deze verbinding wordt data verstuurd via lange vezels van helder glas. Dit gaat met hoge snelheden. Je kunt via glasvezel ook digitale televisie en radio ontvangen. Ook telefoneren kan via deze aansluiting. Omdat glasvezel nog een relatief nieuwe techniek is, is het nog niet in elke gemeente in Nederland beschikbaar. Het is dus verstandig om eerst te kijken of je op jouw adres al wel een glasvezelaansluiting hebt. Je kunt hiervoor terecht op de website van een willekeurige provider of je kunt op een vergelijkingssite kijken wat de beschikbaarheid is op jouw adres.

Voordelen van glasvezel
Het grote pluspunt van internet via glasvezel in vergelijking met internet via de kabel is dat je geen last meer hebt van snelheidsverlies. Bij de kabel is de snelheid van je internet afhankelijk van de afstand tot de centrale kast en de kwaliteit van de bekabeling. Met glasvezel haal je altijd de maximale snelheid. En die kan heel hoog zijn. Afhankelijk van je abonnement zijn snelheden tot wel 1 GB per seconde mogelijk. Vooral de snelheden van uploaden liggen bij glasvezel aanzienlijk hoger dan bij internet via de kabel. Bijkomend voordeel van een glasvezelverbinding is dat deze ook nog eens veel stabieler is.

Alles in één-pakket meestal gunstiger
Is glasvezel op jouw adres beschikbaar? Dan wil je waarschijnlijk graag ook van al die voordelen profiteren. De vraag is dan natuurlijk wat voor abonnement bij welke provider je gaat kiezen. In de meeste gevallen blijkt een alles in één-abonnement voordeliger te zijn dan abonnementen voor internet, digitale televisie en telefonie apart. Bovendien is het natuurlijk ook gewoon het gemakkelijkste om ze alle drie bij dezelfde provider onder te brengen.

Vergelijk glasvezel providers
Er bestaan op internet diverse websites waar je snel en overzichtelijk alle aanbieders van glasvezel internet of alles in één-pakketten kunt vergelijken. Let hierbij op de volgende dingen:
• Het soort pakket dat je wilt, dus enkel internet of een combinatie van twee of drie diensten.
• De maximale upload- en downloadsnelheid.
• Het budget dat je aan je abonnement wilt besteden.
• Wil je een één- of tweejarig contract.
Als je weet wat je wilt, kun je eenvoudig de beste keus maken en ook gaan profiteren van supersnel internet via glasvezel.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01