Goedkope energieleverancier kan tot €400 per jaar schelen

03-11-2015 | besparen

Afbeelding

De energieprijzen lopen de laatste tijd flink terug, vooral gas is voordeliger dan een paar jaar geleden. Hoe dat komt? Er is op de wereldmarkt sprake van een overaanbod. Dat betekent dat de energieproducenten de prijzen verlagen en de consument de mogelijkheid heeft om daarvan te profiteren. Toch lukt dat niet iedereen, aangezien niet alle energieleveranciers dalingen in de prijs doorvoeren. Bovendien stijgen aan de andere kant de belastingen op energie. Inmiddels bestaat de energierekening voor 40% uit belastingen, waardoor het meer dan ooit de moeite waard is om de goedkoopste energieleverancier te zoeken.

De prijs van elektriciteit liep de laatste 5 jaar ook terug. Inmiddels ligt het tarief zo’n 20% lager dan 5 jaar geleden. Toch blijft de energierekening bij veel gezinnen hoog en merken we dus maar nauwelijks dat er sprake is van meer voordelige stroom. Dit heeft vooral te maken met het beleid van de overheid, dat de kotsen de laatste jaren flink verhoogd heeft. Consumenten hebben wat dat betreft nog uitsluitend de mogelijkheid om over te stappen van de energieleverancier, iets dat tot €400 per jaar kan schelen.

Overstappen naar een andere energieleverancier
Het is voor haast alle consumenten zeer de moeite waard om over te stappen naar een andere energieleverancier. Er zijn tientallen actieve energieleveranciers in Nederland, welke onderling een heftige concurrentiestrijd uitvechten. Zo bieden zij onder andere welkomstbonussen tot wel €300, die het zeer de moeite waard maken om de verschillende aanbiedingen met elkaar te vergelijken en na te gaan wat er beschikbaar is. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) rekende onlangs bijvoorbeeld uit dat het overstappen naar een andere energieleverancier tot €420 per jaar aan voordeel op kan leveren. Volgens de ACM is het op de lange termijn bovendien voordelig om steeds een contract voor een jaar af te sluiten en daarna weer over te stappen.

Slechts 1 op de 7 consumenten stapt ieder jaar over naar een nieuwe energieleverancier, wat betekent dat er voor het grootste deel van Nederland nog veel te winnen valt. Overstappen levert eigenlijk nooit problemen op en verloopt op een heel soepele manier. Uit het onderzoek van de ACM blijkt dat 96% van de mensen die onlangs een overstap maakte daar tevreden over is. Er is nauwelijks sprake van klachten, waarmee consumenten die niet overstappen naar een andere energieleverancier eigenlijk een dief van hun eigen portemonnee zijn.

Bijna iedereen kan besparen
Bijna iedereen heeft de mogelijkheid om op de kosten te besparen, maar het zijn vooral de mensen die nog niet eerder zijn overgestapt van energieleverancier die een flinke klap kunnen maken. Bijna 2 op de 3 mensen zit nog bij dezelfde energieleverancier als 10 jaar geleden. Het is tot honderden euro’s per jaar goedkoper om over te stappen. Het is uiteraard van belang om op de actievoorwaarden te letten. Het werkt vaak het best om over te stappen naar een contract voor 1 jaar, om over een jaar hetzelfde te doen en opnieuw een welkomstbonus te kunnen incasseren bij de energieleverancier. De beste energiedeal is makkelijk te vinden met de energievergelijker van Totaalbesparen.com.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01