Haal het maximale uit je pensioen!

24-04-2017 | Pensioen

Afbeelding

Misschien is het nog ver weg, maar je pensioen opbouw begint al vanaf je 16e jaar. Op deze leeftijd begint namelijk de telling voor je AOW opbouw. In Nederland krijg je namelijk vanaf je 16e tot aan je AOW leeftijd 2% van je AOW toegekend. Ga je dus met je 66e met pensioen dan krijg je 100%. AOW is namelijk 1 van de 3 onderdelen die je pensioen opbouwen en zo haal je er het maximale uit.

1. Werken = opbouwen
Wanneer je werkt, bouw je verplicht pensioen op. Dat is belangrijk voor de tweede pijler van het pensioen het aanvullend pensioen. Ofwel het pensioen dat je samen met je werkgevers opbouwt. Je werkgever bepaalt wel waar je pensioen opbouwt, maar je hebt zelf overzicht! Weten hoe het werkt? Kijk dan hier mijnpensioenoverzicht.

2. Extra belastingvrije aanvulling
Tijdens je werkjaren kun je ervoor kiezen je toekomstig pensioen belastingvrij via een pensioenverzekering aan te vullen. Hier leg je dan maandelijks geld in dat belastingvrij belegd wordt. Je hoeft past belasting te betalen, wanneer er uitbetaald wordt. Zo kun je sneller een mooi bedrag bij elkaar sparen en wat veel gunstiger is dan op een spaarrekening. Want daar betaal je soms wel belasting over.

3. Investeer nu voor later
De derde pijler van je pensioen, ben je zelf. Als eerste heb je het wettelijke recht op AOW, als tweede bouw je pensioen op via je loon en als derden kun je zelf ook nog een appeltje voor de dorst opbouwen. Denk aan een huis dat je verkoopt, aandelen, kunst of antiek waardoor je extra geld hebt om van te leven. Ook kun je spaargeld gebruiken om je maandelijkse uitgave aan te vullen. Er zijn meerdere manieren om genoeg over te hebben als je met pensioen gaat, want hou er ook rekening mee dat je maandelijkse kosten van je 25e tot je 65e vaak hoger liggen dan na je 65e. Je hebt dus niet evenveel nodig om rond te komen.

Wil je meer weten over pensioen uitkering en belastingen kijk dan hier.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01