Hogere welkomstkorting bij meer verbruik

16-04-2018 | Welkomstkorting

Afbeelding

Uit onderzoek van Totaalbesparen.com is gebleken dat verschillende energieleveranciers een hogere welkomstkorting bieden aan nieuwe klanten met een hoger energieverbruik. Het verschil tussen de welkomstkorting van een huishouden dat minder energie verbruikt, loopt al snel op tot meer dan 50 euro op jaarbasis. Door een iets hoger verbruik in te vullen kunnen Nederlandse huishoudens dus in principe genieten van een hogere welkomstkorting. Bent u van plan over te stappen van energieleverancier? Kijk dan eens met behulp van onze energievergelijker of ook op uw adres een hogere welkomstkorting wordt geboden bij een hoger verbruik.


Mag ik een hoger verbruik opgeven?

Wij hebben de actievoorwaarden van verschillende energieleveranciers erbij gezocht en hebben nergens iets terug gevonden waaruit blijkt dat dit niet mag. Hoewel het niet echt netjes is om een hoger verbruik op te geven in ruil voor een hogere korting, wordt dit niet expliciet verboden door de energieleveranciers. Er kunnen namelijk talloze redenen zijn waarom uiteindelijk minder energie verbruikt is dan verwacht. Misschien is een huishouden op een lange vakantie geweest of zijn er zonnepanelen geplaatst.


Nadelen van het opgeven van een hoger verbruik

De prijs die u uiteindelijk betaald voor energie, is slechts gedeeltelijk afhankelijk van de welkomstkorting. Ook de gerekende energietarieven en het vastrecht zijn bepalend voor de vraag welke energieleverancier in een bepaald geval de goedkoopste is. Het is daarom aan te raden eerst energie te vergelijken op basis van uw werkelijk verbruik. Daarna kunt u dan bekijken of de goedkoopste energieleverancier eventueel een hogere korting geeft bij een hoger verbruik. Laat u dus niet alleen sturen door de welkomstkorting, maar vooral door welke energieleverancier in uw situatie het voordeligste is.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01