Huisdier ziek of gewond? Zorgkosten lopen snel op!

18-05-2020 |

Afbeelding

Heeft u een huisdier, misschien een geliefde hond of kat in huis? Dan wilt u waarschijnlijk zo goed mogelijk voor hem of haar zorgen. Vaak zijn huisdieren echt een verlengstuk van het gezin. Wordt uw huisdier ziek of geblesseerd, dan wilt u de best mogelijke zorg regelen. De zorgkosten lopen helaas razendsnel op. Veel huisdierbezitters kiezen daarom voor een dierenverzekering.Botbreuk kost al snel honderden euro’s


Loopt uw hond of kat een botbreuk op, dan komt daar meer bij kijken dan alleen een consult. Er zullen röntgenfoto’s gemaakt moeten worden, pijnstilling toegediend worden, een operatie uitgevoerd worden etc. Hierdoor lopen de kosten voor alleen een botbreuk al op tot duizend euro. Omdat veel mensen dit geld niet zomaar beschikbaar hebben, kiezen zij voor een hond- of kattenverzekering.

Zorgkosten huisdier


Een huisdier kost net als een mens geld. Niet alleen voor voedsel, maar ook voor noodzakelijke zorg. Een gemiddeld consult bij een dierenarts kost tussen de 20 en 50 euro, afhankelijk van waar u woont. Bezoekt u de arts buiten werktijd, dan komen daar nog een paar tientjes bovenop. Bezoekt u de arts ‘s nachts, omdat het consult echt niet kan wachten? Dan lopen de kosten op tot boven de 100 euro. Dit zult u dan ook alleen doen als het echt niet anders is.

Voor een CT scan betaalt u gemiddeld zo’n 150 euro en voor een MRI scan al snel 800 euro. Een röntgenfoto kost beduidend minder met 70 euro. Moet er bloedonderzoek plaatsvinden, dan kost dat zo’n 60 euro.

U kunt hier tegen uw hond verzekeren met een hondenverzekering. De verzekeraar betaalt dan de noodzakelijke zorgkosten voor uw lieve viervoeter.

Verzekering niet verplicht


Als u de trotse eigenaar bent van een huisdier, dan bent u niet verplicht om een huisdierverzekering te nemen. Omdat de zorgkosten flink kunnen oplopen, kiezen wel veel mensen voor een dierenverzekering.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap