Inboedelverzekering voor studenten

18-01-2019 | Inboedelverzekering

Afbeelding

Als u op kamers gaat wonen is het belangrijk om gelijk een inboedelverzekering te regelen. Dit is niet verplicht, maar het is wel aan te raden. U beschikt namelijk over best wat kostbare spullen zoals uw smartphone, laptop en televisie. De inboedelverzekering dekt de schade in het geval van diefstal, maar ook water-, brand- en rookschade vallen onder de verzekering.


Inbraak in studentenhuizen

Van studentenhuizen en studenflats is bekend dat het plekken zijn waar veel wordt ingebroken. Hier zijn verschillende oorzaken voor. Zo zijn studentenhuizen vaak niet goed beveiligd doordat deuren of ramen open blijven staan. Ook is er bijna nooit een ingeschakeld alarmsysteem aanwezig. Daarnaast is het bij inbrekers bekend dat er in de weekenden en vakanties weinig of geen mensen thuis zijn. Al snel valt er veel te halen in een studentenhuis. Als u bijvoorbeeld met vier huisgenoten woont zijn er meestal meerdere laptops en/of tablets, tv's en telefoons te vinden.


De waarde van uw inboedel bepalen

Op het moment dat u een inboedelverzekering afsluit moet u weten wat de totale waarde van uw inboedel is. Houd hierbij niet alleen rekening met uw inboedel op dit moment, maar ook met de waarde van mogelijke aankopen die u gedurende de studie gaat doen. Zo zorgt u ervoor dat uw inboedel niet een stuk meer waard is dan de verzekerde waarde en u in het geval van schade niet voor een vervelende verrassing komt te staan. U kunt de waarde laten bepalen door een taxateur of online een inboedelwaardemeter raadplegen. Hierbij kunt u dan het geschatte bedrag van toekomstige waardevolle spullen bij optellen om uit te komen op het totaal te verzekeren bedrag.


Uitkering bij schade of braak

Voor een inboedelverzekering voor studenten gelden een aantal aanvullende eisen ten opzichte van een normale inboedelverzekering. Voordat u bijvoorbeeld vergoeding krijgt moet er bij diefstal sprake zijn van braaksporen. Dit is moeilijk te bewijzen in een studentenhuis, want u huisgenoot kan bijvoorbeeld vergeten zijn om de deur op slot te doen na een avondje uitgaan. U kunt daarom het best een slot op uw slaapkamerdeur installeren en die dichtdraaien, zodat u zeker weet dat uw spullen veilig staan. U kunt de inboedelverzekering vergelijken om de beste verzekering te vinden. Diverse verzekeraars hebben speciale verzekeringspakketten voor studenten waarin ook een inboedelverzekering is opgenomen.


Inboedelverzekering vergelijken en afsluiten

Inboedelverzekeringen vergelijken loont. U krijgt alle verzekeraars te zien en de goedkoopste staat bovenaan. De verzekering is eenvoudig online af te sluiten. Als u de keuze heeft gemaakt voor een bepaalde verzekeraar kunt u daar een verzekering afsluiten. Doet u dit online? Dan heeft u recht op een bedenkperiode van 14 dagen. Deze bedenkperiode geldt niet op het moment dat u telefonisch een inboedelverzekering afsluit.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01