Internationale Conferentie Warmtepompen

18-05-2017 | Conferentie

Afbeelding

In Rotterdam wordt van 15 tot 18 mei 2017 de 12e Internationale IEA Heat Pump Conference gehouden. Ben je benieuwd welke soort warmtepompen er op dit moment op de markt zijn, en welke internationale ontwikkelingen er zijn op gebied van technologie en infrastructuur? Meld je dan aan voor de Internationale Conferentie Warmtepompen. Tijdens de conferentie kun je allerlei workshops volgen, bijvoorbeeld op het gebied van installaties voor energiezuinige woningbouw, airconditioning, koelapparatuur en de commerciële en industriële toepassingen van warmtepompen. Heb je genoeg van alle workshops? Dan kun je op je gemak naar een expositie kijken. De Internationale Conferentie Warmtepompen is georganiseerd in het kader van het IEA Technology Collaboration Programme on Heat Pumping Technologies.

Warmtepompen
Warmtepompen zijn hot: het aantal waterpompen gebruikt in de woningbouw is in de afgelopen paar jaar steeds met ongeveer 18 procent gestegen naar zo’n 200.000 stuks. Warmtepompen kunnen de bodem als bron gebruiken, of de lucht. Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt die allemaal hun eigen doelgroep hebben. Wil je bijvoorbeeld je huis verwarmen en warm water in de keuken en badkamer kunnen gebruiken door middel van een warmtepomp? Je kunt dan denken aan een volledig elektrische warmtepomp. Een andere keuze is de hybride warmtepomp, die samenwerkt met een hoog rendement ketel op gas. Vaak zijn de kosten van de hybride warmtepomp lager, en valt het bovendien te combineren met de cv-ketel die je al hebt. Er bestaat ook een warmtepomp boiler. Zoals de naam al aangeeft zorgt deze alleen voor warm water.

Wanneer overstappen?
Een goed moment om over te stappen naar een warmtepomp is als je huidige combiketel op leeftijd begint te raken en binnenkort toch moet worden vervangen. Mocht dit bijna het geval zijn, neem dan je tijd om grondig te onderzoeken of een warmtepomp voor jou een goed idee is. Er zijn tot 2021 allerlei subsidies te krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp, dus het is zeker de moeite waard om de voor- en nadelen eens tegen elkaar af te wegen. Een warmtepomp is het meest energiezuinig wanneer er gezorgd wordt voor een goede isolatie van je woning. De warmtepomp kan met de bestaande radiatoren werken, als er voldoende capaciteit is. Een optimale energiebesparing haal je echter in combinatie met vloerverwarming, wandverwarming of speciale radiatoren voor lage temperatuur.

Daarnaast is het ook handig geregeld over te stappen van energieleverancier. Ook dit brengt een aanzienlijke besparing met zich mee. Benieuwd wat er te besparen valt? Kijk dan eens met onze energievergelijker wat de mogelijkheden zijn op jouw adres.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01