Internetsnelheid minder belangrijk dan betrouwbaarheid

28-09-2017 | Internet

Afbeelding

Waar in 2013 bijna 25% van de Nederlanders een internetverbinding met een downloadsnelheid van minimaal 100 Mb/s belangrijk vond, is dat in 2017 nog maar net 10 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De focus van Nederlanders verschuift hiermee van snelheid naar betrouwbaarheid. Betrouwbaarheid wordt inmiddels ook belangrijker gevonden dan de prijs van het pakket.


Betrouwbaarheid belangrijker dan prijs

In het eerste kwartaal van 2017 gaf 41% van de huishoudens aan betrouwbaarheid het belangrijkste te vinden. Slechts 36% van de huishoudens zou een lage prijs als belangrijkste vereiste zien. Gelukkig is het ook heel goed mogelijk een betrouwbare internetverbinding te krijgen tegen een lage prijs. Met de opkomst van de vergelijkingswebsites is het voor consumenten namelijk steeds makkelijker om te controleren of zij bij hun huidige provider nog steeds goed af zijn. Heb je bijvoorbeeld vaak last van storingen? Dan is het wellicht handiger én goedkoper om over te stappen naar een andere provider. Waar je dit doet, hangt af van waarnaar je op zoek bent. Tv en internet vergelijken kan bijvoorbeeld een oplossing zijn wanneer je niet van plan bent gebruik te gaan maken van vaste telefonie.


Een op drie huishoudens meer dan 100Mb/s

Een grote verklaring voor het feit dat betrouwbaarheid als belangrijker wordt gezien dan snelheid, is te vinden in de huidige gemiddelde snelheid van internetverbindingen in Nederland. Waar in 2013 slechts 9% van de Nederlandse huishoudens een internetverbinding van 100Mb/s of meer had, was dit in 2016 al 33%. Als de gewenste minimale snelheid eenmaal gehaald is, is het logisch dat andere aspecten belangrijker worden. Mannen hechten doorgaans meer waarde aan de snelheid van de internetverbinding dan vrouwen. Bijna 25% van de mannen vindt het belangrijk dat de internetverbinding een minimale snelheid heeft van 50Mb/s, tegenover slechts 12% van de vrouwen.


Bundeling van diensten steeds belangrijker

Uit het onderzoek blijkt niet alleen dat betrouwbaarheid steeds belangrijker wordt, maar ook dat de bundeling van diensten steeds belangrijker wordt. Vooral de 'Triple Play' of alles in 1 pakketten zijn erg populair in Nederland. Ruim 4 miljoen Nederlandse huishoudens maken gebruik van een alles in 1 pakket. Daarnaast maken momenteel bijna een miljoen huishoudens gebruik van een nieuw type alles in 1 pakket, namelijk het zogenaamde Quad play pakket. Dit pakket biedt naast internet, tv en vaste telefonie ook mobiele telefonie. De verwachting is dat het aantal huishoudens dat gebruik maakt van gebundelde diensten, enigszins zal gaan afvlakken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01