Juristen: aansprakelijkheids verzekering verplichten voor hondeigenaren

07-03-2016 | Aansprakelijkheidsverzekering

Afbeelding

De aansprakelijkheidsverzekering zou verplicht moeten worden voor hondeneigenaren. Met deze verzekering zou dan schade die door het dier wordt veroorzaakt gedekt moeten worden. Daarvoor pleit het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht.

50% hondeigenaren heeft geen aansprakelijkheidsverzekering
Jaarlijks vinden meer dan 150.000 bijtincidenten plaats. Bij deze incidenten is op jaarbasis meer dan 45.000 keer medische hulp nodig. Omdat nog geen 50% van de hondeigenaren een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, is het in veel gevallen moeilijk om de kosten voor medische behandeling te verhalen op de hondeigenaar. Hoewel in veel gevallen de zorgverzekering van het slachtoffer deze medische kosten dekt, kost dit het slachtoffer wel een groot deel van het eigen risico. Het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht zegt dagelijks te maken te hebben met dergelijke situaties.

Dieren standaard meeverzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering
Wat veel mensen niet weten is dat er in principe helemaal geen aparte aansprakelijkheidsverzekering voor een huisdier afgesloten hoeft te worden. De meeste verzekeraars vergoeden schade die wordt veroorzaakt door een huisdier wanneer de eigenaar een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt overigens ook schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld kinderen en kost daarnaast slechts een paar euro per maand. Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is dan ook geen slecht idee voor degenen die dit nog niet hebben gedaan.

Afsluiten van aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht
Hoewel het voor auto eigenaren wel verplicht is een WA-verzekering af te sluiten (welke vergelijkbaar is met de aansprakelijkheidsverzekering voor personen), is het voor personen nog niet verplicht een dergelijke verzekering af te sluiten. Het is in alle gevallen wel aan te raden een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor u, uw gezin en uw huisdieren indien u dit nog niet heeft gedaan. Om onverwacht te worden opgezadeld met hoge schadekosten is geen pretje voor zowel het slachtoffer als de veroorzaker.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01