Klanten in Breda zonder stroom door werkzaamheden energieleverancier

11-09-2015 | Energieleveranciers

Afbeelding

Een deel van de inwoners van Breda kreeg onlangs te maken met een vervelende stroomstoring, die te maken lijkt te hebben met graafwerkzaamheden die een energieleverancier daar liet uitvoeren. Het ging om enkele duizenden klanten die zonder stroom kwamen te zitten. Energieleveranciers hebben in Nederland de taak om op een betrouwbare wijze voor de energievoorziening te zorgen, wat betekent dat er zo min mogelijk sprake mag zijn van onderbrekingen. Toch zijn het niet alleen de energieleveranciers die hiervoor verantwoordelijk zijn, ook de netbeheerders spelen op dat vlak een rol.

2.500 klanten zonder stroom
In Breda kwamen ongeveer 2.500 mensen zonder stroom te zitten. Het ging om een gedeelte van de stad net even ten oosten van het centrum, in de Loopschansstraat. Ook huishoudens uit het Brabantspark en Heusdenhout hadden hier last van. Zij lieten weten dat ze niet langer de beschikking hadden over stroom, wat met name nu we veel elektrische apparaten gebruiken erg vervelend is. Een onderbreking van de stroomvoorziening betekent bovendien dat we snel actie dienen te ondernemen met het oog op de vriezer en bijvoorbeeld voedingsmiddelen in de koelkast.

Het lijkt erop dat het graafwerkzaamheden zijn geweest die ertoe hebben geleid dat er een onderbreking van de stroomvoorziening ontstond. Netbeheerder Enexis heeft inderdaad aangegeven dat er sprake was van werkzaamheden, waarbij er iets mis is gegaan. Als het gevolg daarvan hadden ongeveer 2.500 gezinnen enige tijd geen stroom. De storing ontstond vroeg in de morgen, waardoor een deel van de mensen hier mogelijk niets van heeft gemerkt. De storing was om 9:10 uur verholpen, waardoor er gedurende de dag in ieder geval weer stroom beschikbaar was.

Samenwerking met de netbeheerders
Het is de energieleverancier die heeft aangegeven wat er aan de hand was, al is die partij natuurlijk niet als enige verantwoordelijk voor de stroomvoorziening. In Nederland speelt ook de netbeheerder een belangrijke rol, aangezien die er onder andere voor moet zorgen dat goed duidelijk is op welke plaatsen er stroomkabels lopen. Zodra iemand graafwerkzaamheden plant is het van belang om die informatie op te vragen en aan de hand daarvan na te gaan of het zonder meer mogelijk is om de werkzaamheden doorgang te verlenen. Uiteraard zal ook de energieleverancier die gaat graven zich moeten verdiepen in de situatie, om te voorkomen dat er kabels geraakt worden en er een stroomstoring zoals in Breda kan ontstaan.

Betrouwbaarheid energieleveranciers
In Nederland kunnen we rekenen op een hoge betrouwbaarheid van de energieleveranciers. We maken gebruik van goede netwerken die de netbeheerders onderhouden en de leveranciers zorgen op een betrouwbare wijze voor de aankoop en aanlevering van zowel stroom als gas. Toch is het van belang om na te gaan in hoeverre het wenselijk is dat er steeds meer energieleveranciers bijkomen in Nederland, aangezien al die partijen hun verantwoordelijkheid dienen te nemen. Er lijkt in Breda sprake te zijn geweest van een incident, maar het is met het oog op de toekomst niet onverstandig om de betrouwbaarheid van de energielevering goed in de gaten te houden.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01