Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Klanten NLE betalen dubbele energierekening

Klanten NLE betalen dubbele energierekening

Klanten NLE betalen dubbele energierekening

Onderwerp: Energierekening
Datum: 09 SEP 2015

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) is zelf trots op het feit dat ‘zij de markt scherp houden’. Toch is een aangekondigde wijziging in het betalingsmoment veel klanten in het verkeerde keelgat geschoten. Klanten van NLE dienen in september twee keer het maandtermijnbedrag te betalen. Tot nu toe betalen klanten van energieleveranciers de rekening achteraf, dus in september over de leveringen van augustus. NLE gaat dit veranderen naar een betaling vooraf, wat betekent dat men in september ook al voor de leveringen in september dient te betalen. NLE geeft aan daarmee het aantal wanbetalers omlaag te willen brengen en er voor de rest van de klanten voor te zorgen dat de kosten zullen afnemen.

Grote stap vooruit
Volgens NLE is er sprake van een grote stap vooruit, door de incassodatum een maand naar voren te halen. Volgens de energieleverancier zorgt het grote aantal wanbetalers er op dit moment voor dat energie onnodig duur is. Door de incassodatum een maand naar voren te halen is het mogelijk om wanbetalers beter tegen te gaan. NLE wil er daarmee uiteindelijk voor gaan zorgen dat de tarieven op stroom en gas omlaag kunnen. Of het zover komt willen veel klanten eerst nog wel eens zien, zij zijn niet blij met de extra kosten die eraan zitten te komen.

Er is sprake van honderden klachten van klanten die vinden dat de energieleverancier zelf het probleem met wanbetalers op moet lossen. De energierekening bedraagt gemiddeld €167 per maand, wat betekent dat veel consumenten te maken krijgen met een behoorlijke extra uitgave. NLE heeft aangegeven dat klanten eventueel gespreid mogelijk betalen. Zij kunnen daarnaast boetevrij kun contract opzeggen. In dat geval lopen ze echter wel hun welkomstbonus mis en dienen de klanten alsnog 2 maanden energie af te rekenen met NLE.

Klantonvriendelijke maatregel
Volgens de Consumentenbond is er sprake van een zeer klantonvriendelijke maatregel en moet NLE daar zo snel mogelijk vanaf zien. Ook de Vereniging Eigen Huis si er niet blij mee en geeft aan dat het bedrijf er juist trots op is het ‘beter’ te doen dan veel andere energiebedrijven. De vereniging is onder andere van mening dat NLE klanten de mogelijkheid moet bieden op te zeggen met behoud van de welkomstkorting. Daarnaast moeten klanten de kans krijgen om de dubbele betaling te voorkomen, al was het maar om ervoor te zorgen dat ze hun huishoudboekje op orde kunnen krijgen.

Het lijkt erop dat talloze boze klanten inmiddels hun contract hebben opgezegd, waardoor NLE zichzelf in de vingers lijkt te snijden met de maatregel. Of het inderdaad om een groot aantal klanten gaat valt moeilijk te zeggen, aangezien NLE daar voorlopig geen mededelingen over wil doen. Feit is wel dat de energieleverancier altijd bekend stond als een partij die het beste met haar klanten voor had, iets waar nu wat twijfels over zijn. Het zou wat dat betreft kunnen uitdraaien op een zeldzame misstap van de energieleverancier die bekend staat om de vaak lage tarieven en aantrekkelijke aanbiedingen.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: Energierekening

Energierekening daalt niet mee met lagere stroomprijs
28 JUL | Energierekening

De stroomprijs is sinds 2008 met bijna 50% gezakt, terwijl consumenten...

Belangrijkste factoren bij een lage energierekening
10 APR | Energierekening

Een lage energierekening wil iedereen, maar lang niet iedereen is er succesvol in. Hoe kan het toch dat de één...

Makkelijk geld besparen op je energierekening
03 MEI | Energierekening

Energie is één van de belangrijkste dingen in ons leven. We kunnen er dan ook echt niet meer zonder. Maar jammer...

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy