Klimaatfonds steekt twee miljoen in energiemarktplaats Vandebron

16-02-2016 | Energieleveranciers

Afbeelding

Het Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds investeert twee miljoen euro in energieleverancier Vandebron. De investering wordt gedaan met het doel meer Amsterdammers aangesloten te krijgen bij Vandebron en de stad hiermee een meer duurzaam karakter te geven. Het Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds is opgezet na de verkoop van de aandelen in Nuon die Amsterdam eerder in handen had. Het doel van het Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds is om dit geld terug te investeren in duurzame energie.

Energieleverancier Vandebron
Vandebron fungeert als tussenpersoon voor consumenten die duurzame energie rechtstreeks van de bron willen afnemen. Zo kunnen consumenten bij Vandebron kiezen welke energie zij van welke persoon willen afnemen. Het afnemen van energie krijgt hierdoor een persoonlijk karakter en ook de energieleverancier krijgt hierdoor een gezicht. Zo kan een consument bijvoorbeeld kiezen om stroom af te nemen van boer Piet in plaats van Nuon. Vandebron houdt geregeld acties met onder andere welkomstkortingen en actietarieven, waardoor de energie van Vandebron vaak tegen een scherpe prijs is terug te vinden bij het vergelijken van energie. Omdat Vandebron als tussenpersoon fungeert en zelf niet de rol van energieleverancier vervult, ontvangen degenen die daadwerkelijk energie produceren een eerlijkere prijs voor hun energie. Degene die energie afneemt via Vandebron kan er daarnaast vanuit gaan dat zij 100 procent duurzame energie geleverd krijgt.

Vandebron: kijk uit voor sjoemelstroom!
Vandebron is mede opgezet om de levering van zogenaamde sjoemelstroom tegen te gaan. Energieleveranciers in Nederland leveren massaal groene stroom welke volgens een certificaat groen is, maar dat niet daadwerkelijk is. Het gaat hier dan om 'vergroende stroom' of 'sjoemelstroom'. Dit is veelal grijze stroom opgewekt in bijvoorbeeld een kolencentrale, waarvoor een groen certificaat wordt gekocht in het buitenland. Dit certificaat wordt vervolgens aan de grijze energie gehangen waardoor deze in Nederland verkocht kan worden als 'groen'.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01