Koffietrends 2017

02-10-2017 | Koffietrends

Afbeelding

Elk jaar wordt gekarakteriseerd door trends, of het nou trends in mode, speciale voeding of sport zijn. Maar wist je dat er ook koffietrends zijn? Ja, dat heb je goed gelezen! Koffie. De goede, oude, bekende en populaire drank is ook onderhevig aan trends.


Maar koffie is toch gewoon koffie? Wat hebben trends daarmee te maken?

Laten we eens kijken naar de ontwikkeling van koffie. Ten eerste: het is een ochtenddrank. We drinken het na het opstaan, tijdens het ontbijt en ook op ons werk beginnen we de dag vaak met een warme kop koffie. Maar we genieten er niet alleen ‘s ochtends van. Tegenwoordig wordt koffie de hele dag door gedronken: we genieten er samen met collega’s van tijdens de pauze, of tijdens een middagje met de familie. Het is een sociale drank. En aangezien het zo gericht is op een breed publiek, wordt het uiteindelijk onvermijdelijk een onderwerp van advertenties en trends.

Koffietrends volgen vaak trends die op andere gebieden al langer aan de orde van de dag zijn. In 2017 zijn we bezig met het milieu, onze levens kennen veel sociale momenten, we besteden aandacht aan gezond eten en zijn we ons meer bewust van de invloed van ons consumptiegedrag op de levens van anderen.


Deze algemene trends resulteren in de volgende koffietrends voor 2017:

Genieten van milieuvriendelijke koffie

Capsules en cups hebben de laatste paar jaar een grote invloed gehad op de koffiemarkt. Apparaten die capsules gebruikten waren “in”, maar deze trend is alweer passé, en in 2017 keren we terug naar de goede oude filterkoffie, voornamelijk om het milieu te beschermen. Een grote hoeveelheid energie en water wordt geconsumeerd bij de productie van de aluminium capsules. En dan hebben we het nog niet eens over het afval wat hiermee geproduceerd wordt. Koffiepads kunnen dan wel bij het biologisch afval, maar creëren nog steeds meer afval dan een filter waarmee je wel tien kopjes mee kan zetten.


Koffie op het kantoor

‘Bij de koffieautomaat’ blijft in 2017 een begrip. En als je zelf een bedrijf hebt, heb je veel invloed op hoe dit tafereel eruitziet. Je kunt ervoor zorgen dat je klanten en werknemers dit ontspanningsmomentje associëren met je bedrijf door bedrukte koffiemokken of thermosbekers neer te zetten. Deze koffiepauze is het uitgelezen moment om promotieartikelen uit te delen of te laten gebruiken, bijvoorbeeld van Maxilia.nl.


Genieten van gezonde koffie

Het vooroordeel dat koffie schadelijk is voor de gezondheid is allang ontkracht. Nu we steeds meer moeite doen om verantwoord en biologisch te eten, vlees vermijden en gezonde, zelfgemaakte smoothies drinken, gaan onze koffiegewoontes daar ook in mee. We kopen biologische bonen die zonder pesticiden verbouwd zijn, zoeten onze koffie met natuurlijke suikeralternatieven, of drinken het cafeïnevrij. Een gezonde optie is de Chi koffie, een mix van koffiebonen en acaciavezels.


Solidaire koffie

Fair trade koffie is ook een belangrijke trend in 2017. Onze wereld wordt gekenmerkt door ellende en armoede. Door fair trade merken te kopen, leveren we een kleine - maar niet onbelangrijke - bijdrage aan een betere wereld. De bonen worden direct gekocht bij coöperaties die de boeren eerlijk betalen voor hun werk.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01