Kosten autoverzekering in Zuid Holland veel hoger dan in andere provincies

03-12-2019 |

Afbeelding

Als u een autoverzekering wilt afsluiten en in Zuid Holland woont, dan betaalt u een stuk meer voor de premie dan wanneer u in een andere provincie woont. Dat blijkt uit onderzoek van Independer. Zeker als u een jonge bestuurder bent, betaalt u de hoofdprijs.

Jongeren betalen torenhoge premie


In heel Nederland betalen jongeren een stuk meer voor de premie van een autoverzekering. Reden? De schadelast onder jongeren ligt hoger dan in andere leeftijdsgroepen. Gemiddeld betalen jongeren 1.307 euro voor de verplichte WA autoverzekering. Het landelijke gemiddelde ligt een stuk lager met 603 euro. Voor een WA casco dekking betalen jongeren een jaarpremie van 1.369 euro, terwijl het landelijk gemiddelde op 666 euro ligt. En voor een Allrisk dekking betalen jongeren maar liefst 2.063 euro, waar het landelijk gemiddelde op 1.066 euro ligt.

Woont u echter in Zuid Holland? Dan heeft u helemaal pech, want daar betaalt men nog veel hogere premies. Jonge automobilisten tussen de 18 en 24 jaar betalen daar 1.532 euro voor een WA dekking. 1.623 euro voor een WA casco dekking en 2.430 euro voor een Allrisk dekking.

Mensen die in Friesland wonen en een autoverzekering afsluiten, betalen relatief de laagste premie.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap