Lagere energierekening komt er waarschijnlijk niet

21-08-2019 | Energierekening

Afbeelding

Ondanks de belofte van Rutte om de verhoogde energietaks terug te draaien, lijkt het erop dat dit toch niet gaat gebeuren. Reden? De kosten die dit met zich meebrengt. Het terugdraaien van de maatregel zou de overheid namelijk ruim 1,1 miljard euro gaan kosten. Dat stelt Michiel Spanjers, fiscalist en voormalige rechterhand van ex-staatssecretaris en minister van Financiën Jan-Kees de Jager in een nieuw wetenschappelijk artikel.


Energierekening ruim 300 euro hoger in 2019

Verschillende energievergelijkers becijferden begin 2019 dat gemiddelde huishoudens in Nederland ruim 300 euro meer zouden gaan betalen aan energie op jaarbasis. Dat werd eerst ontkend door de overheid, maar later toch bevestigd door het CBS. Onze overheid beriep zich vervolgens op het per ongeluk gebruiken van verkeerde cijfers. Toen dit uitkwam beloofde Rutte in eerste instantie de belastingverhogingen die de stijging veroorzaakte, terug te draaien. Maar inmiddels betalen wij allemaal de rekening al en blijft het erg stil vanuit de overheid. Naar nu blijkt omdat de kosten om deze maatregelen terug te draaien veels te hoog zijn, namelijk ruim 1,1 miljard! De kans is daarom erg groot dat de verhoogde energiebelastingen nooit teruggedraaid gaan worden. Hoogstwaarschijnlijk wordt er ook volgend jaar gewoon weer een schepje bij op gedaan met een verhoging van de ODE.


Nooit overgestapt? Dan kunt u de prijsverhogingen gemakkelijk terugverdienen

Bent u nog nooit overgestapt en krijgt u energie geleverd op basis van een variabel contract? Dan kunt u de prijsstijgingen van het afgelopen jaar nog redelijk gemakkelijk besparen door over te stappen van energieleverancier. Wat voor besparing dit oplevert in uw geval berekent u gemakkelijk met onze energievergelijker. Wanneer u aangeeft wat uw verbruik is kunt u direct zien welke tarieven de verschillende energieleveranciers hanteren op uw adres. U kunt er ook voor kiezen over te stappen naar een groene energieleverancier of een energiecontract af te sluiten met cadeau of cashback. Krijgt u al energie geleverd op basis van vaste tarieven? Dan kunt u helaas niet zoveel besparen als degene die nog nooit zijn overgestapt. Toch moet u ook dan energie gaan vergelijken omdat u anders weer teveel gaat betalen na verloop van uw goedkopere contract. Houd hier rekening mee!

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01