Leaserijders bouwen geen schadevrije jaren op

29-03-2019 | Autoverzekering

Afbeelding

Omdat leaserijders zelf geen premie autoverzekering betalen, zal het hen niet snel opvallen, maar er worden geen schadevrije jaren bijgehouden door veruit de meeste leasemaatschappijen. Ondanks een oproep van de Consumentenbond aan leasemaatschappijen, is slechts een handjevol maatschappijen hier wel mee begonnen.


0 schadevrije jaren

Veel ex-leaserijders kunnen erover meepraten; na het aflopen van een leasecontract blijkt de verzekering voor een auto op eigen naam ineens een stuk duurder. Dit komt doordat leasemaatschappijen schadevrije jaren van klanten niet bijhouden. Hiervoor moeten zij zich namelijk aansluiten bij Roy-data. En dat kost geld. De meeste leasemaatschappijen kiezen er daarom voor hier niet aan mee te doen. Helaas hanteren de meeste verzekeraars de regel dat schadevrije jaren na een x aantal jaar vervallen, indien de persoon in kwestie geen voertuig op naam heeft. Omdat een leasecontract al snel 4-5 jaar loopt, is de kans groot dat gebruikers van deze contracten daarna weer de volle pond gaan betalen wanneer zij zelf een auto willen verzekeren.


Technische problemen bij Roy-data

VNA-directeur Renate Hemerik merkt op dat de slechts vijf leasemaatschappijen die wel zijn aangesloten bij Roy-data, veel technische problemen ervaren, vooral wanneer een klant wisselt van auto.

De Stichting EPS, de beheerder van Roy-data, onderzoekt de mogelijkheden van aanpassing van de praktische problemen

Zoals gezegd zijn er momenteel slechts vijf leasemaatschappijen aangesloten bij Roy-data. Mensen die hier hun auto leasen, behouden dus wel hun schadevrije jaren:
1. Driessen Autolease
2. Noordlease
3. LeasePlan
4. Justlease.nl
5. Autopermaand.nl

Maakt u gebruik van een leaseauto via een andere leasemaatschappij? Dan worden uw schadevrije jaren nu niet geregistreerd. Dat kan erg nadelig uitpakken indien u na verloop van het leasecontract besluit zelf weer een auto te gaan kopen en verzekeren. Gelukkig zijn er nog wel verschillende verzekeraars die ook aan nieuwe klanten al aantrekkelijke kortingen bieden. U kunt dan vaak al wel beginnen met een no-claim korting van 50%. Om te kijken bij welke verzekeraars u hiervoor terecht kan, kunt u gratis gebruik maken van onze onafhankelijke autoverzekering vergelijker.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01