Maakt Unilever plannen om als energieleverancier op te gaan treden?

11-12-2015 | Energieleveranciers

Afbeelding

Unilever wil in 2020 volledig CO2-neutraal opereren. Sterker nog, het bedrijf wil meer duurzame energie op gaan wekken dan het zelf nodig heeft. Unilever heeft laten weten dat het alleen nog maar energie uit hernieuwbare bronnen wil gaan gebruiken en dat het bedrijf bovendien energie wil gaan aanbieden aan het net. Heeft Unilever daarmee plannen om zich als duurzame energieleverancier op te gaan werpen? Of gaat het puur om het creëren van een duurzaam imago, dat vervolgens uit zal stralen op de verschillende merken die het bedrijf voert?

Meer aandacht voor duurzaamheidsdoelen
Unilever wil er in ieder geval voor zorgen dat er meer aandacht komt voor de duurzaamheidsdoelen. De timing is uiteraard niet helemaal toevallig, aangezien op dit moment de COP21-klimaattop in Parijs plaatsvindt. Ministers uit de verschillende deelnemende landen komen daar bij elkaar om samen te spreken over nieuwe doelstellingen op het gebied van duurzame energie. Ook bedrijven zoals Unilever willen graag hun steentje bijdragen en zoeken bovendien naar mogelijkheden om zich op een duurzame wijze te profileren.

Unilever heeft aangegeven meer ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzame energie op tafel te leggen en er alles aan te doen om bijvoorbeeld meer energie op te gaan wekken dan het bedrijf zelf nodig heeft. Het moet op die manier allereerst lukken om in 2020 volledig onafhankelijk te zijn van externe energiebronnen, het bedrijf wil dan eigen hernieuwbare bronnen gebruiken om alle energie op te wekken. Dat dit een ambitieuze doelstelling is onderkent ook het bedrijf zelf, al slaagt Unilever er op dit moment al in om een miljoen ton minder CO2 uit te stoten dan enige tijd geleden.

Miljoen ton minder CO2
De CO2-emissies van Unilever liggen op dit moment al 65% lager dan in 1995. Dat betekent dat het bedrijf 1 miljoen ton minder CO2 uitstoot dan in die periode. Unilever laat op die manier zien zeer begaan te zijn met het milieu en doorlopend te zoeken naar mogelijkheden om minder schade toe te brengen aan dit milieu. Unilever wekt bijvoorbeeld biobrandstoffen op door producten te recyclen, waarmee het vervolgens weer mogelijk is om de productie van andere producten in gang te zetten. Afvalproducten van de Ben & Jerry-ijsproductie worden bijvoorbeeld gebruikt, net als de gemorste mayonaise. Het is mogelijk om daar biobrandstof van te maken en daarmee de productiemolen te laten draaien.

Technologie delen en uitstoot verminderen
Daarnaast wil Unilever de technologie die het gebruikt op grotere schaal gaan delen, om er voor te zorgen dat ook steeds meer andere bedrijven hiermee leren werken en de kansen ontdekken die er al liggen. Ook zal Unilever proberen de CO2 van deodorant verder terug te dringen, een belangrijke factor voor het bedrijf. De verschillende initiatieven komen sterk overeen met die van de gemiddelde energieleverancier. Toch lijkt het er niet op dat de levering van duurzame energie op termijn tot de kernproducten van Unilever gaat behoren, daarvoor heeft het bedrijf al voldoende andere merken onder z’n hoede.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01