Makkelijk geld besparen op je energierekening

03-05-2017 | Energierekening

Afbeelding

Energie is één van de belangrijkste dingen in ons leven. We kunnen er dan ook echt niet meer zonder. Maar jammer genoeg moet er voor het verbruiken van energie geld betaald worden. Hiervoor heb je een contract afgesloten bij een energieleverancier. Aan het einde van de maand krijg je een energierekening, waarop je precies kunt zien wat je die maand verbruikt hebt. Bij veel mensen is deze rekening iedere maand weer hoog. Het zal toch ook wel eens lekker zijn wanneer de kosten een stuk lager zijn, of niet? Gelukkig zijn er vandaag de dag tal van manieren waardoor je makkelijk geld kunt besparen op je energie-uitgaven. Maar wat kun je eigenlijk allemaal doen om geld te besparen op je energiekosten?

Zet de verwarming wat lager

De makkelijkste tip om geld te besparen op je energiekosten is door de verwarming wat lager te zetten. Veel mensen zetten vooral in de wintermaanden hun verwarming lekker hoog. Op deze manier is het snel lekker warm in een woning en dat is goed vertoeven. Hoe hoger de thermostaat staat, hoe meer energie er verbruikt wordt. Dit resulteert aan het eind van de maand dan ook weer in hogere kosten. Door wat dikkere kleding aan te trekken en de thermostaat een of twee graadjes lager te zetten, kun je al behoorlijk wat geld besparen op je energiekosten.

Elektrische apparaten uitschakelen

Veel mensen laten elektrische apparaten op de stand-by stand staan. Het apparaat staat in dat geval niet helemaal uit en blijft dus energie verbruiken. In het geval van een televisie blijft er bijvoorbeeld altijd een lampje branden die aangeeft dat de tv nog op stand-by staat. Trek de stekker dan ook uit het stopcontact. Hierdoor zullen de energiekosten al aanzienlijk dalen. Indien je apparaten in de stand-by stand laat staan, slurpen ze namelijk energie waarvan jij helemaal geen gebruik maakt. Het is dus eigenlijk weggegooid geld.

h3>Waterverbruik

Om te besparen op je energiekosten is het van belang om te letten op het waterverbruik. Een lange douchebeurt resulteert in een hogere energierekening dan een korte douchebeurt. En dit geldt ook voor een was- en afwasmachine. Hoe langer deze apparaten werken, hoe meer water en ook energie ze verbruiken. Ga zelf eens wat minder lang onder de douche en kies bij en was- en afwasmachine eens wat vaker voor een kort programma wanneer de (af)was niet zo vies is. De energiekosten zullen hierdoor namelijk aanzienlijk dalen.

Overstappen naar Qurrent

Wil jij echt besparen op je energiekosten? Dan doe je er goed aan de mogelijkheid te bekijken om over te stappen naar Qurrent. Dit is een goedkope energieleverancier, want de stroom wordt altijd geleverd tegen de inkoopprijs. Hierdoor kan jij heel wat geld besparen op je energierekening. Bijkomend voordeel is dat de stroom van Qurrent ook nog eens de allergroenste is. De Consumentenbond en Greenpeace geven deze leverancier een tien voor duurzaamheid. Naast Qurrent zijn er echter nog tal van andere energieleveranciers waarbij je behoorlijk wat geld kunt besparen op je energierekening. Denk hierbij aan Pure Energie, Green Choice, Oxxio en ga zo maar door. Benieuwd waar jij het meeste kunt besparen? Vul eens een energievergelijker in en je hebt het antwoord zo!

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01