Meer dan € 500 premieverschil basis zorgverzekering

23-12-2020 |

Afbeelding

Iedereen in Nederland moet verplicht een basisverzekering afsluiten. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd voor zorg. Ondanks dat de basisverzekering overal dezelfde zorg biedt, betaalt u bij iedere verzekeraar een andere premie.

Premieverschil basisverzekering nog nooit zo groot


Het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering is maar liefst € 504 en is nog nooit zo groot geweest. Des te meer reden om uw zorgverzekering voor 2021 te vergelijken. Hiermee kunt u veel geld besparen. Maar let op, want u heeft hier nog maar een paar dagen voor. Stapt u voor 1 januari over, dan wordt uw oude zorgverzekering voor u opgezegd.

Hoe kan het premieverschil zo groot zijn?

Het premieverschil ontstaat doordat iedere verzekeraar zelf de premie vaststelt. De ene verzekeraar wilt zo veel mogelijk nieuwe verzekerden verwelkomen en biedt een lage premie. De andere verzekeraar maakt veel kosten en moet daarom een hogere premie vragen. Ook brengen de grotere verzekeraars meerdere labels op de markt. Dat zijn verzekeringen afgestemd op een bepaalde doelgroep. Daardoor kan een verzekeraar een duurdere en een goedkopere zorgverzekering aanbieden.

Goed om te onthouden is dat iedere basisverzekering dezelfde zorg biedt. Of u nu veel of weinig premie betaalt. Ook goed om te weten is dat u bij een budget basisverzekering de zorgkosten vergoed krijgt van een beperkt aantal zorgverleners. U heeft dus geen keuzevrijheid. Hierdoor kan de verzekeraar de premie laag houden. Kiest u voor een natura basisverzekering, dan heeft u ruime keuze aan zorgverleners en kiest u voor een restitutiepolis, dan heeft u keuze vrijheid. Dat houdt in dat u zelf bepaalt naar welke zorgverlener u gaat.

Welke zorg dekt de basisverzekering?


De basisverzekering biedt de meest voorkomende zorg. Denk hierbij aan:
  • Huisarts bezoek
  • Ziekenhuis bezoek
  • Medicatie
  • Apotheek
  • Spoedeisende hulp
  • Ziekenvervoer


Wanneer kies ik een aanvullende zorgverzekering?


Biedt de basisverzekering voor u onvoldoende zorg, dan kunt u een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld als u tandartskosten verwacht of als u meerdere keren naar de fysiotherapeut moet. Bereken voor uzelf altijd goed of het loont om een aanvullende verzekering te kiezen. Soms is het voordeliger als u een behandeling zelf betaalt en u hiervoor dus niet te verzekeren.
Vergelijk hier uw zorgverzekering 2021.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01