Multiplay lijkt de norm te worden

03-10-2017 | Internet

Afbeelding

Multiplay diensten worden door steeds meer Nederlandse huishoudens gebruikt. Eind 2016 maakten al meer dan 6,5 miljoen Nederlandse huishoudens gebruik van een Multiplay dienst. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Telecompaper. De groei van het aantal huishoudens dat gebruik maakt van een Multiplay dienst is hiermee gegroeid met 6 procent ten opzichte van 2015. De verwachting is wel dat het aantal Multiplay gebruikers zal gaan afvlakken.


Alles-in-1 'Triple Play' meest populair

Het standaard alles-in-1 pakket of 'Triple Play' pakket, bestaande uit internet, televisie en vaste telefonie, is veruit het populairste. Ruim 5,5 miljoen Nederlandse huishoudens maken gebruik van dit type alles-in-1 pakket.

De prijsverschillen tussen de alles-in-1 pakketten zijn mede door de hoge kortingen die sommige providers bieden, vrij groot. Met een overstap worden al snel enkele tientjes op jaarbasis bespaard. Hoeveel er bespaard kan worden is wel afhankelijk van de persoonlijke situatie. Zo is het aanbod in de randstad een stuk uitgebreider dan op het platteland. Alles-in-1 prijzen vergelijken is gelukkig niet al te moeilijk meer. Op basis van enkele gegevens (postcode en huisnummer) bieden verschillende vergelijkingswebsites een advies op maat. Dit houdt in dat direct de werkelijke prijzen voor het ingegeven adres worden getoond. Zo sta je nooit voor verassingen.


Alles-in-1 'Quad Play' in opkomst

Hoewel nog niet heel veel Nederlandse huishoudens gebruik maken van het zogenaamde Quad Play pakket, groeit dit aantal wel snel. Sneller zelfs dan het aantal gebruikers van de standaard alles-in-1 pakketten. Het verschil tussen de Triple- en Quad Play pakketten zit hem in de toevoeging van mobiele telefonie aan het Quad Play pakket. Steeds meer providers bieden namelijk een nog hogere korting of een nog uitgebreider pakket wanneer ook mobiele telefonie bij hen wordt ondergebracht. KPN is hiermee begonnen in 2015, maar tegenwoordig bieden ook bijvoorbeeld Ziggo en Vodafone een dergelijke actie.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01