Nauwelijks hoger energieverbruik ondanks alle thuiswerkers

30-03-2020 |

Afbeelding

Ondanks dat we deze weken in Nederland massaal thuiswerken, is het energieverbruik niet erg gestegen. Dat komt mede door de warme dagen van afgelopen week. Doordat de zon volop scheen werden de huizen gedurende de dag goed verwarmd en was het niet nodig om overdag de kachel aan te zetten. Alleen in de avonduren werd deze aangezet, omdat de nachten koud waren, met her en der een graadje vorst.Toename zonne-energie


Doordat veel Nederlanders zonnepanelen op hun daken hebben geïnstalleerd, zag men ook de vraag naar elektriciteit veranderen. De afgelopen twee weken was er veel zon, waardoor men eerst de energie verbruikt vanuit de zonnepanelen. Hierdoor is er een daling in de vraag naar elektra.

Energieverbruik stijgt licht


Het energieverbruik steeg slechts tussen de 2 en 4 procent volgens Essent. Woordvoerder Ronald Sutmuller zegt daarover “Wat wij constateren is dat het verbruik toeneemt, maar dat is marginaal”. We stoken nu doordeweeks evenveel als een normale dag in het weekend. Omdat mensen de energierekening graag laag willen houden, zal men wellicht ook eerder een extra trui aantrekken. Besparen op energie is voor veel Nederlanders belangrijk.

Bedrijven gesloten


Met name in de zakelijke markt is een daling te zien, omdat kantoren, horeca en musea gesloten blijven hoeven deze niet verwarmd te worden. In Frankrijk is al een daling van 10 procent van het gasverbruik te zien.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01