Nederlanders willen groene stroom uit eigen land

13-05-2020 |

Afbeelding

Uit een enquête van de klimaat stichting HIER blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders het liefst gebruik maakt van groene stroom uit eigen land. Zij zijn zich bewust van de grote verschillen tussen groene stroom uit eigen land en uit Nederland. “Groene stroom uit het buitenland is alleen op papier groen, maar zorgt niet voor meer duurzame energie”, zegt mevrouw Van der Weiden van de klimaat stichting.

“Juist nu we met zovelen thuis zitten en de economie een flinke dip te verwerken heeft, is het een goed moment om onze eigen economie een groene boost te geven en over te stappen op groene stroom uit Nederland. Als consument heb je hiermee echt invloed op een toename van de productie van duurzame energie in ons land. Groene stroom uit het buitenland is alleen op papier groen, maar zorgt niet voor meer duurzame energie.”, aldus Eva van der Weiden van klimaat stichting HIER.

40 procent wilt hernieuwbare stroom


Onder de 1.596 respondenten werd het volgende gemeten;
- 40 procent aan de voorkeur te hebben voor hernieuwbare stroom
- 20 procent van de respondenten maakt het niet uit waar de stroom vandaan komt
- 6 procent steunt het liefst een Nederlands project
- 15 procent wekt de stroom het liefst zelf op met bijvoorbeeld zonnepanelen
- vrouwen prefereren groene stroom, boven mannen

Groei aan zonnepanelen


Over een paar maanden wordt verwacht dat al 1 op de 8 huizen zonnepanelen heeft. Hiermee wordt de grens van 1 miljoen huizen gepasseerd. Goed nieuws, zowel voor onze portemonnee als het klimaat. In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2050 alle energie uit hernieuwbare bronnen moet komen. Op dit moment is dat nog slechts 18 procent. De laatste maanden wordt record na record verbroken. Er wordt ontzettend veel energie opgewekt door de zonnedagen en af en toe stevige wind.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01