Nieuw energiebedrijf: Powerpeers

25-01-2016 | Groene energie

Afbeelding

De ACM heeft onlangs het nieuwe energiebedrijf, Powerpeers, vergunningen verleent waardoor het bedrijf kan gaan beginnen met de levering van stroom en gas aan kleinverbruikers. Dat meldt Energeia op basis van de vergunningen die door de ACM zijn toegekend aan het nieuwe energiebedrijf.

Powerpeers onderdeel van hetzelfde moederbedrijf als Nuon
Powerpeers maakt onderdeel uit van Vattenfall, het moederbedrijf waaronder ook Nuon actief is. Met het opzetten van dit nieuwe energiebedrijf lijkt Vattenfall zich meer te willen gaan richten op duurzame energie, iets waar Nuon niet bekend om staat. Hoewel Nuon in 2015 meer overstappers dan ooit heeft genoten, heeft deze energieleverancier op het gebied van duurzame energie weinig te leveren. Met de opzet van Powerpeers wordt hier verandering in gebracht.

Trend: grote energieleveranciers steeds duurzamer
In het verleden waren de grote energieleveranciers over het algemeen een stuk minder groen dan de kleinere. Toch wordt ook door de grote energieleveranciers nu de druk gevoeld om meer duurzame energie te gaan leveren. De vraag naar deze vorm van energie groeit namelijk onverbiddelijk door. Kleine energieleveranciers als Vandebron die alleen duurzame energie leveren groeien namelijk in rap tempo door. Hierdoor heeft Eneco met haar campagne 'Welkom in de nieuwe wereld' al een stap gezet in de richting van duurzame energie. Nu volgt het moederbedrijf van Nuon dus met Powerpeers. Essent, momenteel de grootste vervuiler volgens WISE, heeft als enige grote energieleverancier nog geen duidelijke stap gezet richting duurzame energie. Wellicht dat dit er snel zit aan te komen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01