Nieuwe energieleverancier: easyEnergy

29-03-2017 | Energieleverancier

Afbeelding

Vliegmaatschappij easyJet verlegt haar werkterrein naar de energiemarkt onder de naam easyEnergy. De nieuwe energieleverancier zal energie gaan aanbieden tegen handelsprijzen. Op deze manier betaald de consument de prijs die op het moment van verbruik wordt gerekend op de energiemarkt. Het enige dat de klant betaald aan deze energieleverancier is een maandelijks tarief van vijf euro. Daarnaast kan het contract met deze energieleverancier altijd worden opgezegd. Het gaat om een variabel contract. Om gebruik te maken van dit aanbod dient uw woning wel te beschikken over een slimme meter.

Voordelen van deze constructie
Een overduidelijk voordeel van deze constructie is dat er nooit teveel betaald wordt. In de zomer, wanneer de vraag naar gas laag is, keldert de gasprijs. Op een dergelijk moment kan bij een energieleverancier als easyEnergy al snel tot 30% bespaard worden op de kale energieprijs. In de winter echter, is de vraag naar energie een stuk hoger.

Zoals gezegd rekent easyEnergy vijf euro per maand om gebruik te kunnen maken van haar diensten. Dit is evenveel en in veel gevallen zelfs minder, dan de maandelijkse kosten die door traditionele energieleveranciers gerekend worden.

Nadelen van deze constructie
Wanneer de vraag naar energie in de winter stijgt, stijgen ook de energieprijzen mee. In deze periode bent u bij easyEnergy dus juist duurder uit dan bij een normale energieleverancier. Een optimale constructie zou dus zijn om in de zomermaanden gebruik te maken van easyEnergy en in de wintermaanden weer gebruik te gaan maken van energie geleverd door een traditionele energieleverancier.

En dit wordt vanaf 2018 hoogstwaarschijnlijk mogelijk! Vanaf 2018 moet het namelijk mogelijk worden om twee energieleveranciers op een enkel adres te hebben. Mocht dit ook daadwerkelijk gaan gebeuren? Dan kunnen consumenten gaan genieten van lagere energieprijzen én een welkomstkorting.

Energieprijzen vergelijken
Benieuwd wat momenteel de goedkoopste energieleverancier is op uw adres? Maak dan gebruik van onze energievergelijker en kijk direct of u ook kunt besparen op de energiekosten.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01