Nieuwe energieleverancier: Naked Energy

03-02-2016 | Energieleveranciers

Afbeelding

Binnenkort zal wederom een nieuwe energieleverancier actief worden op de Nederlandse energiemarkt. Deze nieuwe energieleverancier heeft onlangs van de ACM de vergunningen ontvangen die nodig zijn om stroom en gas te kunnen gaan leveren. Dat meldt de ACM in haar publicaties. De nieuwe energieleverancier zal hoogstwaarschijnlijk zelf geen energie gaan opwekken, maar wel actief zijn in de handel van gas en stroom aan kleinverbruikers.

Duidelijkheid in de opbouw van energieprijzen
De naam 'Naked Energy' verwijst naar een uitgeklede energieprijs. De nieuwe energieleverancier claimt energieprijzen volledig bloot te gaan leggen zodat voor de consument duidelijk wordt waar de huidige energieleveranciers aan verdienen. Naked Energy stelt dat zij hiermee een openbaarheid creëren die de overheid in de afgelopen 10 jaar niet heeft kunnen tonen. Ondanks verschillende maatregelen zoals het modelcontract, het stroometiket, maximale tarieven die door de ACM worden vastgesteld en de overige maatregelen om transparantie op de energiemarkt te kunnen garanderen, stelt Naked Energy dus dat de transparantie op de energiemarkt beter kan. Wij zijn dan ook zeer benieuwd naar de plannen van deze nieuwe energieleverancier.

Doelstellingen van Naked Energy
Naked Energy heeft als doelstelling een goedkope energieleverancier op lange termijn te worden. Waar andere energieleveranciers slechts voor korte duur goedkoop zijn (de looptijd van een actiecontract), wil deze nieuwe energieleverancier ook op de lange termijn goedkoop blijven waardoor de consument niet jaarlijks op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Dit zou dan bereikt kunnen worden met de introductie van bijvoorbeeld een goedkoop modelcontract waarnaar de consument wordt overgezet. Naked Energy zal geen groene energie gaan leveren. De energieleverancier kiest hiervoor omdat het huidige aanbod van groene energie te laag is om aan de vraag te kunnen voldoen.

Transparantie in energieprijzen en energievergelijkers
Met de opkomst van de energievergelijker is de opbouw van energieprijzen de laatste jaren al een stuk duidelijker geworden. Zo kan elke consument tegenwoordig precies zien uit welke kosten een nieuw energiepakket bestaat. Door de invoering van het 'Aanbod op maat' kunnen gebruikers van een energievergelijker daarnaast zien welke energieleverancier het voordeligste is in hen eigen situatie.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01