Nieuwe windmolens Pure Energie brengen vermogen boven 100 megawatt

26-08-2015 | Pure-energie

Afbeelding

Energieleverancier Pure Energie bouwde onlangs 2 nieuwe windmolens en zorgt daarmee voor een recordjaar qua nieuwe capaciteit in Nederland. De energieleverancier bouwde al eerder een groot aantal windmolens, maar het waren er nog niet eerder zoveel in een jaar. Daarnaast is Pure Energie er met de twee nieuwe windmolens in geslaagd om het totale vermogen verder op te schroeven, tot boven de 100 megawatt. Dat betekent dat Pure Energie een flinke bijdrage levert aan de hoeveelheid duurzame energie die we in Nederland kunnen opwekken.

40 megawatt aan nieuwe windmolens
Pure Energie slaagde er in 2015 in om in totaal 40 megawatt aan vermogen te plaatsen. Dat betekent dat 2015 een recordjaar is voor het energiebedrijf. Dat lijkt onder andere te maken te hebben met het feit dat steeds meer Nederlanders inzien dat we op zoek zullen moeten gaan naar nieuwe bronnen van energie. Windenergie lijkt in Nederland een geschikte keuze, omdat het hier vaker waait dan dat de zon uitbundig schijnt. Pure Energie spreekt van een unieke situatie en is blij met de mogelijkheden die het bedrijf krijgt om meer duurzame energiebronnen toe te voegen.

“Dit is uniek voor ons. Nog nooit hebben we in een jaar tijd zoveel windmolens geplaatst,” aldus Arthur Vermeulen. Hij is directeur windenergie bij het bedrijf en blij met de kansen die hij de laatste jaren krijgt. Pure Energie geldt als een van de energieleveranciers die een grote rol speelt bij het duurzamer maken van de energievoorziening in Nederland. Het is bovendien een van de weinige energieleveranciers die daadwerkelijk zelf duurzame energie opwekt. Veel andere energieleveranciers kopen de energie elders in, wat betekent dat zij eigen niet direct een bijdrage leveren aan het oplossen van het energievraagstuk.

Nieuwe windparken in ontwikkeling
Pure Energie is ondanks het recordjaar nog niet klaar voor 2015, er komen nog een aantal windmolens bij. Het bedrijf is bijvoorbeeld nog bezig met de bouw van een windpark in Dinteloord en Heijningen. Dat betekent dat er op korte termijn meer windmolens bij zullen komen, in 2016 zal men zelfs de 133 megawatt bereiken. Dat betekent dat het bedrijf op dat moment in staat is om jaarlijks zo’n 250 miljoen kilowattuur aan groene stroom te produceren. Dat is voldoende voor 71.000 huishoudens, waarmee Pure Energie een flinke bijdrage levert aan de vraag naar Energie in Nederland. Met name het volledig duurzame karakter is een uniek element dat veel andere energieleveranciers niet kunnen bieden.

Al 20 jaar windmolens
Pure Energie is een relatief nieuwe naam op de energiemarkt, al neemt dat niet weg dat het moederbedrijf al meer dan 20 jaar ervaring heeft met windmolens. Het gaat om Raedthuys, het bedrijf dat hier 20 jaar geleden al meer aan de slag ging. Inmiddels zijn er 61 windmolens bijgekomen en is Pure Energie de nieuwe merknaam geworden. Het bedrijf heeft de doelstelling om de komende jaren nog veel meer capaciteit toe te voegen, om er op die manier voor te zorgen dat Nederland gebruik kan maken van meer duurzame energie.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01