NLE gaat energievoorschot voortaan vooraf innen

25-08-2015 | Energieleveranciers

Afbeelding

Energieleverancier NLE wil de strijd aanbinden met ‘professionele wanbetalers’, door het maandelijkse energievoorschot voortaan vooraf te gaan innen. Tot nu toe doet de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) dat nog achteraf. Het blijkt voor het bedrijf echter lastig om te gaan met hen die er een sport van maken om energie af te nemen en daar vervolgens niet voor te betalen. Door de incasso voortaan aan het begin van de maand uit te voeren wil het bedrijf daar verandering in brengen.

Incassosysteem moet op de schop
NLE gaf een interview aan Metro en gaf daarin aan dat het incassosysteem van de energieleverancier op de schop moet, om de financiële gezondheid te kunnen waarborgen. Er is volgens het bedrijf sprake van een groep wanbetalers die al vanaf het begin de facturen niet betaald, terwijl er aan de andere kant minimaal een maand lang wel sprake is van de levering van energie. Dit brengt in eerste instantie NLE in de problemen, maar zorgt er volgens de leverancier daarnaast voor dat de tarieven onnodig hoog zijn. Door de incasso voortaan aan het begin van de maand uit te laten voeren zou het mogelijk zijn om de kosten verder omlaag te brengen.

Het zijn wat dat betreft de betalingsachterstanden van een kleine groep, die er nu voor het totale klantenbestand voor zorgen dat de tarieven onnodig hoog zijn. NLE wil daar wat aan gaan doen en vraagt haar klanten daarvoor om de rekening voortaan op voorhand te voldoen. Dit betekent eenmalig dubbele kosten voor de klanten van NLE, maar zal op termijn juist voordeel opleveren. NLE is zich er overigens van bewust dat niet iedereen zomaar in staat zal zijn om de energierekening voor twee maanden te betalen.

Dubbele betaling in september
NLE gaat de wijziging in september doorvoeren, waardoor er op dat moment een dubbele energierekening verschijnt. In september betalen klanten de rekening over de afgelopen maand en alvast die voor de komende maand. Pas aan het begin van de maand die daar weer op volgt zal er sprake zijn van een nieuwe rekening, waardoor gezinnen vervolgens de tijd hebben om de financiële middelen bij elkaar te brengen. Ze betalen nu een ‘extra’ maand, om de betalingen voortaan op voorhand te kunnen doen. Het voordeel daarvan is onder andere dat mensen die willen opzeggen al een maand vooruit hebben betaald, waardoor er doorgaans sprake zal zijn van een teruggave in plaats van een benodigde bijbetaling.

Betalingsregeling of kosteloos opzeggen
Klanten van NLE die niet zomaar de mogelijkheid hebben om twee maanden aan energie te betalen kunnen telefonisch contact opnemen en een betalingsregeling treffen. Een ieder die het niet met de verandering eens is krijgt daarnaast de kans om kosteloos op te zeggen en het contract te verbreken. Op die manier probeert NLE op een zo klantvriendelijke manier te werk te gaan. Op termijn hoopt NLE er met de lagere tarieven voor energie uiteraard voor te zorgen dat het bedrijf meer klanten aan zich kan binden, met daaronder minder wanbetalers. Bent u klant bij NLE en stapt u liever over? Maak dan gebruik van de energievergelijker van Totaalbesparen en kijk direct waar u het voordeligst uitkomt.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01