Nog nooit zoveel huishoudens overgestapt van energieleverancier

15-06-2020 |

Afbeelding

In het afgelopen jaar zijn er meer huishoudens overgestapt van energieleverancier dan ooit tevoren! Tussen april 2019 en april 2020 zijn er maar liefst ruim 1,7 miljoen van de 8 miljoen huishoudens overgestapt. Een record! Dat blijkt uit het onderzoek genaamd “de Energiemonitor 2020” die jaarlijks uitgevoerd wordt door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In de laatste drie jaar is 53 procent van de consumenten minimaal een keer overstapt naar een andere energieleverancier of een ander contract.

Belangrijkste redenen voor een overstap


De belangrijkste redenen voor een overstap naar een andere leverancier of contract zijn:
  • de prijs
  • de overstap naar groene energie


Energieprijzen
Een lagere prijs betalen voor energie is voor de meeste mensen nog steeds de belangrijkste reden voor een overstap. In maar liefst 74 procent van de overstappers was dit het geval. In sommige gevallen besparen huishoudens maar liefst 600 euro per jaar op de energierekening. Een enorm bedrag.

Groene energie steeds populairder
Een andere veelgehoorde reden om over te stappen is dat men wilt overstappen op groene energie. Ieder jaar wordt dit iets populairder en voor 21 procent van de overstappers was dit de belangrijkste reden. Het jaar daarvoor was dit nog 17 procent.

Een ander onderzoek van de ACM wijst uit dat inmiddels meer dan 50 procent van de Nederlandse huishoudens groene stroom afneemt. Het opwekken van groene energie ging dit jaar voortreffelijk door het zonnige weer. Record na record werd verbroken.

Sjoemel energie
Waar voorheen nog wel sprake was van zogenaamde sjoemel energie, wordt nu toezicht gehouden dat groene energie ook echt groen is. Belangrijk is om te weten waar de groene energie vandaan komt en dat dit niet gemengd wordt met grijze energie. Doordat de ACM toezicht houdt, is er steeds meer vertrouwen in deze markt.

Energie vergelijken en online overstappen


Steeds meer mensen regelen de overstap online en niet meer via de traditionele wegen zoals de verkoper aan de deur, een collectieve actie of via de klantenservice van het energiebedrijf. Online energie vergelijken is gemakkelijk en snel. Een overstap is zo gemaakt, zonder dat u zonder stroom komt te zitten. U vergelijkt via de vergelijker en ziet direct wat u kunt besparen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01