Nuon-medewerkers maken gebruik van zonnepanelen

19-10-2015 | zonnepanelen

Afbeelding

Nuon is een van de energieleveranciers die het mogelijk maakt om zonnepanelen af te nemen en er daarmee voor te zorgen dat we meer duurzame energie kunnen opwekken. Ook de medewerkers van het bedrijf zelf maken daar gebruik van, aan de hand van zonnepanelen op het dak van zowel een centrale als het eigen kantoor. Het gaat om zonnepanelen op een centrale in Amsterdam, net als op een kantoor van de energieleverancier. Het initiatief heet ‘ZonSamen’ en is bedacht door vier werknemers. Zij vinden dat de zon van iedereen is en hebben daarom een project ontwikkeld waarbij iedereen deel kan nemen om gebruik te maken van de zonnepanelen.

Idee vanuit Nuon Next
Het idee voor ZonSamen van Nuon is volgens de initiatiefnemers ontstaan uit Nuon Next. Dit is een platform binnen Nuon, waarin een ieder de mogelijkheid heeft om ideeën te opperen op het gebied van duurzame energie. De duurzame acties met potentie worden vervolgens omgezet in acties, zodat die daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd.

Binnen Nuon Next vormt ondernemerschap een belangrijk element, de werknemers krijgen de kans om hun plannen daadwerkelijk uit te voeren. De zonnepanelen komen onder andere op het dak van het hoofdkantoor in Amsterdam Zuidoost te liggen. Al binnen 2 weken na de opening van de inschrijving voor de panelen waren deze uitverkocht onder de medewerkers. Dat lijkt aan te geven dat er sprake is van een grote vraag naar dergelijke initiatieven. Nuon spreekt van een voorlopig groot succes, omdat het op deze manier de kans kan bieden een grote groep mensen te laten investeren in mogelijkheden op het gebied van duurzame energie.

226 werknemers doen mee
In totaal doen 226 werknemers mee aan de actie. Samen kochten zij 1.300 zonnepanelen, die er op de bijgebouwen van de Hemweg-8 centrale in Amsterdam en het hoofdkantoor voor moeten gaan zorgen dat de zon tot meer energie gaat leiden. De gebruikte stroom zal direct in de gebouwen verbruikt worden, waardoor Nuon minder fossiele brandstoffen hoeft te gebruiken om de eigen energie op te wekken. De zonnepanelen krijgen samen een capaciteit die goed is voor de hoeveelheid stroom die zo’n 100 huishoudens zouden gebruiken. Wat dat betreft is er sprake van een behoorlijke investering in duurzame energie, waarbij het de werknemers zijn die zorgen voor de financiering.

Belastingvoordeel voor de deelnemers
De medewerkers van Nuon hebben het deelnemersmodel zelf uitgedacht en daarin onder andere rekening gehouden met het belastingvoordeel dat er beschikbaar is. Individuele deelnemers kunnen rekenen op een eenvoudige investering in duurzame energie zonder rompslomp, zelfs wanneer ze zelf niet beschikken over een dak om de zonnepanelen te plaatsen. Daarnaast kunnen ze rekenen op een aantrekkelijk rendement op hun investering, meer dan de rente op een spaarrekening op zou leveren. Dankzij het belastingvoordeel lijken alle elementen goed met elkaar in overeenstemming, terwijl het project er natuurlijk vooral voor zorgt dat de werknemers van Nuon het juiste voorbeeld bieden op het gebied van duurzame energie in Nederland.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01