Nuon start proef met verhuur zonnepanelen

16-09-2015 | Nuon

Afbeelding

Nuon gaat als energieleverancier van start met een proef waarbij klanten zonnepanelen kunnen huren. De proef gaat in eerste instantie van start in de provincies Overijssel en Limburg, net als in de gemeente Utrecht. Eigenaren van woningen krijgen de kans om zonnepanelen te huren en er daarmee zonder investering voor te zorgen dat zij duurzame energie op kunnen wekken. De energieleverancier zegt daarmee tegemoet te komen aan de wens van veel klanten, die niet de gewenste investering beschikbaar hebben maar wel graag willen bijdragen aan een meer duurzame energievoorziening.

Steeds meer consumenten worden zich bewust van de noodzaak om op een andere manier energie op te gaan wekken, maar niet iedereen heeft duizenden euro’s beschikbaar om een installatie met zonnepanelen op het dak te leggen. Nuon wil er als energieleverancier voor zorgen dat ook deze mensen kunnen zorgen voor een reductie van de uitstoot van CO2 en de mogelijkheid hebben om daar financieel van te profiteren.

Aanmelden tot november 2015
Klanten van Nuon die mee willen doen aan de proef en wonen in de genoemde gebieden hebben tot en met november 2015 de kans om zich aan te melden voor dit project. Aan de hand daarvan wil Nuon op voorhand nagaan hoeveel interesse er is en wat er nodig is om iedereen van de zonnepanelen te kunnen voorzien. Solease zorgt voor een online check, aan de hand waarvan het mogelijk is om na te gaan of het dak van de woning geschikt is voor het plaatsen van de zonnepanelen. Het is onder andere de grootte van het dak die samen met de windrichting bepaalt of het de moeite waard is om zonnepanelen te huren bij de energieleverancier en daarmee duurzame energie op te gaan wekken.

Flexibel huurcontract van energieleverancier
Consumenten die interesse hebben kunnen tijdens het proefproject gebruik maken van een flexibel huurcontract, waarmee ze maandelijks de keuze hebben om de zonnepanelen alsnog over te nemen en daarmee een investering te doen. Daarnaast kunnen ze de zonnepanelen teruggeven of doorgeven aan een volgende huiseigenaar. Wat dat betreft is er sprake van een huurcontract dat gaat over de aanschaf, het onderhoud en de verzekering van de zonnepanelen. De energieleverancier wil er daarmee graag voor zorgen dat mensen daar op een eenvoudige manier gebruik van kunnen maken. Bij een succesvol project zal Nuon nagaan of het mogelijk is om de constructie voor alle klanten aan te kunnen bieden, zodat meer mensen daar op grote schaal gebruik van kunnen gaan maken.

Zonnepanelen huren of kopen
Nuon biedt als energieleverancier daarnaast al langere tijd de mogelijkheid om zonnepanelen te kopen. Het is aan de hand daarvan tevens mogelijk om de zonnepanelen te financieren, waarbij het niet nodig is om rente te betalen. Aan de andere kant dienen consumenten dan wel zelf op te draaien voor de servicekosten, net als voor het risico. De energieleverancier zal hiermee op termijn wellicht een keuze kunnen aanbieden tussen koop of huur, zodat consumenten zelf kunnen nagaan hoe ze gebruik willen maken van de zonnepanelen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01