NZa onderzoekt cadeaus bij overstappen zorgverzekering

04-12-2018 | Zorgverzekering

Afbeelding

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) onderzoekt of zorgaanbieders cadeaus en geld mogen bieden aan patiënten die overstappen van zorgverzekeraar, zo meldt de instantie maandag. Aanleiding daarvoor, aldus de NZa, zijn advertenties waarin zorgaanbieders hun patiënten een smartphone of geld geven als zij kiezen voor een verzekeringspolis die gunstig uitpakt voor de zorgaanbieder.

,,Wij vinden dit zeer onwenselijk, omdat wij vinden dat mensen hun zorgpolis moeten kiezen op basis van de inhoud van de polis en de bijbehorende premie", stelt de NZa.

Volgens de zorgautoriteit lopen mensen die zich laten verleiden door cadeaus bij het kiezen van hun polis het risico dat deze niet aansluit bij hun zorgbehoefte. Daarnaast kan het zijn dat ze meer betalen dan nodig is.

,,Wij onderzoeken of het geven van geld of cadeaus in strijd is met de zorgverzekeringswet (Zvw) of de wet marktordening gezondheidszorg (Wmg). Als dit zo is, grijpen wij in. Wanneer de wet ruimte laat, gaan wij in gesprek met het ministerie van VWS om tot een oplossing te komen."

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01