Overstappen naar ander energiebedrijf populair

21-10-2019 | energie

Afbeelding

Wisselen van energiebedrijf: het is populair. Vorig jaar kozen maar liefst 1,4 Nederlanders voor nieuwe energieleveranciers. De verschillende prijzen tussen de bedrijven kunnen behoorlijk variëren.

Oorzaak van de vele wisselingen zijn de flink stijgende kosten. Dat maakt het erg interessant om over te stappen. Ook bij de energievergelijker van Totaalbesparen.com zien we een stijging in overstappers. Sommige andere vergelijkingssites zien zelfs recordaantallen overstappers. Toezichthouder ACM bevestigt dit en zegt dat 1,4 miljoen Nederlanders vorig jaar zijn geswitcht.

Energieprijzen stijgen


Dit najaar werden de prijsstijgingen duidelijk. Gas en elektriciteit werd in 2019 tot €360 duurder. Een behoorlijke stijging dus. Naast hogere olie- en gasprijzen drijven klimaatbelastingen de energienota op. Zo zijn vele Nederlanders enkele tientallen euro’s per maand extra kwijt.

Besparen op je energiekosten


Niemand wil natuurlijk teveel betalen. Om de beste prijs te vinden kunnen mensen energie vergelijken. Zo kan men tot wel €300 worden besparen op hun energienota. Energieleveranciers hebben dagelijks zéér interessante aanbiedingen. Vaak krijg je aan het einde van het eerste jaar een cashback of kun je bij een overstap een ipad, playstation of iphone krijgen. Bekijk hier alle actuele energie aanbiedingen.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderschrijft de berichten over de toeloop. Circa 1,4 miljoen Nederlanders zijn afgelopen jaar van energieleverancier geswitcht, zegt de toezichthouder. Dat zijn er honderdduizend meer dan het jaar ervoor. Het betekent een toename van 7,7 procent. “Na eerdere stabilisatie zien we weer een opwaartse trend’’, zegt woordvoerder Jeroen Nugteren. De 1,4 miljoen is een voorlopig cijfer, in mei zal de ACM met definitieve overstapcijfers komen.

Klimaatakkoord


In het komende half jaar zal het kabinet beslissen welke voorstellen uit het klimaatakkoord zij zullen overnemen. Dan is het duidelijk hoeveel de Nederlanders in de komende jaren meer zullen moeten betalen. Voor en groener klimaat.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01