Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Overstappen van energieleverancier levert in België €280 per jaar op

Overstappen van energieleverancier levert in België €280 per jaar op

Overstappen van energieleverancier levert in België €280 per jaar op

Onderwerp: Overstappen
Datum: 09 NOV 2015

Het is zowel in Nederland als in België zeer de moeite waard om regelmatig over te stappen van energieleverancier. Eerder werd al bekend dat dit in Nederland volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) €400 per jaar aan voordeel op kan leveren, in België bedraagt dat voordeel €280 per jaar. Dat blijkt uit de Marktmonitor van de Vlaamse regulator voor elektriciteit en aardgas (Vreg). Bovendien kunnen steeds meer energieleveranciers volledig groene energie leveren, een andere belangrijke reden om over te stappen.

Actief en betrokken bij de energiemarkt
Het is volgens Dirk van Evercooren van Vreg van belang dat zowel consumenten als bedrijven actief en betrokken zijn bij de energiemarkt. Het is op die manier goed mogelijk om de verschillende energieleveranciers met elkaar te vergelijken en daar een goede keuze uit te maken. Bovendien dienen gezinnen alert te zijn op mogelijke prijsverschillen, die op kunnen lopen tot enkele honderden euro’s. De energieleveranciers werken doorlopend aan aanbiedingen om nieuwe klanten aan te trekken, het is voor consumenten van belang om daar ook daadwerkelijk op in te spelen.

Van Evercooren is onder andere te sprake over het feit dat 63% van de respondenten in het verleden al eens is overgestapt naar een andere energieleverancier. Vorig jaar was dit nog 55%, wat dat betreft is er sprake van een duidelijke toename. Gemiddeld genomen zijn gezinnen al 1,8x overgestapt van energieleverancier, waarmee het steeds meer mensen duidelijk lijkt te worden dat het de moeite waard is om dit te doen. Dat gemiddelde lag vorig jaar nog op 1,5. Het zijn cijfers waar we in Nederland op dit moment nog niet aan kunnen tippen, waardoor er op dat gebied nog werk aan de winkel is. Bij bedrijven ligt de overstapgraad nog hoger, die vergelijken de kosten haast automatisch.

Afname van groene stroom van energieleveranciers
Bovendien is het niet alleen het financiële voordeel dat consumenten en bedrijven motiveert om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het is voor hen bovendien belangrijk om groene stroom af te nemen, iets dat niet bij alle leveranciers mogelijk is. Een overstap naar een andere energieleverancier kan tot €280 per jaar opleveren, naast de mogelijkheid om groene stroom af te gaan nemen en daarmee te zorgen voor een minder grote aanslag op het milieu.

Consumenten die zoeken naar een mogelijkheid om geld te besparen door over te stappen doen er verstandig aan goed te kijken naar de kosten van zowel stroom als gas. Een elektriciteitscontract maakt het jaarlijks mogelijk om tot €84 te besparen, door over te stappen naar een andere energieleverancier. De besparing voor bedrijven loopt nog veel verder op, die hebben de mogelijkheid om €727 per jaar te besparen. Op het gebied van gas hebben gezinnen de mogelijkheid om de kosten met €196 per jaar te drukken, bedrijven kunnen €844 besparen. Het is wat dat betreft zeer de moeite waard om regelmatig na te gaan of de energieleverancier nog een voordelige keuze vormt, of dat er een goedkoper alternatief beschikbaar is.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: Overstappen

Opnieuw meer huishoudens overgestapt naar andere energieleverancier
30 JUL | Overstappen

Het aantal huishoudens dat het afgelopen jaar is overgestapt naar een andere...

Overstappen van energieleverancier ook in België steeds populairder
21 AUG | Overstappen

Steeds meer mensen worden zich bewust van de verschillen in kosten bij diverse energieleveranciers....

ACM wijst op eenvoud overstappen van energieleverancier
20 NOV | Overstappen

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een gemiddeld Nederlands gezin tot €400...

Recordaantal overstappers energie in 2015
11 JAN | Overstappen

Maar liefst 2,3 miljoen huishoudens zijn in 2015 overgestapt van energieleverancier. Dit is een stijging van 15%...

Energieprijzen dalen, vooral niet-overstappers profiteren
07 JUN | Overstappen

Per 1 juli 2016 dalen de energieprijzen van veruit de meeste energieleveranciers...

Energie vergelijken en overstappen
05 DEC | Overstappen

Stap je ieder jaar over van energieleverancier of zit je al zolang je je kunt heugen bij dezelfde energieleverancier?...

Stap over van energieleverancier voor 2018!
17 DEC | Overstappen

De energieprijzen gaan in 2018 hard stijgen. Dat melden verschillende media op basis van nieuwe overheidsbesluiten....

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy