Oxxio presenteert als eerste energieleverancier app voor Apple Watch

19-06-2015 | Oxxio

Afbeelding

Oxxio is de eerste energieleverancier in Nederland die een app voor de Apple Watch presenteert. Dat lijkt aan de vroege kant, omdat de meeste Nederlanders het apparaat zelf nog niet eens in huis hebben. Toch is Oxxio trots op de lancering van de app en wil het haar klanten op die manier bedienen met een handige toepassing op de smartwatch. Het slimme horloge van Apple kan diverse apps draaien, die van Oxxio zal ervoor zorgen dat consumenten meer inzicht krijgen in hun energieverbruik.

Apps voor Android en iOS
Oxxio doet op dit moment hetzelfde al via apps voor onze smartphone, op basis van Android of iOS. Het is met de beide apps mogelijk om bijvoorbeeld allerlei zaken rondom het energieverbruik te meten. Oxxio zorgt er op die manier voor dat klanten meer inzicht krijgen in hun eigen energieverbruik, met als uiteindelijke doel om daar meer bewust mee om te gaan.

Het is via de app daarnaast mogelijk om advies in te winnen over mogelijkheden om stroom en/of gas te besparen. De energieleverancier heeft aangegeven die mogelijkheden ook naar de Apple Watch te willen gaan brengen. De slimme meter in de meterkast houdt bij wat het energieverbruik is, om daar direct op in te kunnen spelen via de apps. Wordt er bijvoorbeeld meer verbruikt dan het termijnbedrag? Dan geeft de Oxxio-app meteen een waarschuwing, zodat er achteraf geen verrassende kosten ontstaan.

Energieverbruik inzichtelijk via de Apple Watch
Oxxio is vooral trots op het feit dat de energieleverancier er als eerste in is geslaagd om een app voor de Apple Watch uit te brengen, waarmee het mogelijk is om het eigen energieverbruik beter inzichtelijk te maken. Joost Luteijn, manager e-Business bij Oxxio is verheugd met het feit dat de leverancier anderen voor heeft kunnen blijven. Oxxio wil er volgens hem alles aan doen om haar klanten zo goed mogelijk op de hoogte te brengen van de energiekosten en de wijze waarop ze hier iets aan kunnen doen. Wat dat betreft is de app voor de smartwatch van Apple niet meer dan een logische stap in de transitie van energieleverancier naar energiecoach. Oxxio lijkt haar klanten het liefst aan de hand te willen nemen en ze op die manier te helpen hun energieverbruik zo ver mogelijk terug te brengen.

Downloaden van de app
Uiteraard is de applicatie voor de Apple Watch alleen beschikbaar voor een ieder die de smartwatch al heeft. De app valt te downloaden vanuit de App Store, waar ook de app voor iOS staat. Dat betekent dat andere klanten gebruik kunnen maken van hun iPhone, iPod of iPad, om de app toch te kunnen downloaden en advies te krijgen over het energieverbruik. Klanten met een Android-toestel kunnen gebruik maken van de Google Play Store, ook daar is de app te vinden. Uiteindelijk hoopt Oxxio dat zoveel mogelijk klanten de app zullen gaan gebruiken, om een beter inzicht te krijgen in hun energieverbruik en de mogelijkheden die ze hebben om dat te drukken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01