Nieuw
Afbeelding

21-08-2019
Energierekening

Categorie:
Energienieuws

21-08-2019 - Onderwerp: Energierekening - Categorie: Energienieuws

Lagere energierekening komt er waarschijnlijk niet

Ondanks de belofte van Rutte om de verhoogde energietaks terug te draaien, lijkt het erop dat dit toch niet gaat gebeuren. Reden? De kosten die dit met zich meebrengt. Het terugdraaien van de maatregel zou de overheid namelijk ruim 1,1 miljard euro gaan kosten. Dat stelt Michiel Spanjers, fiscalist en voormalige rechterhand van ex-staatssecretaris en minister van Financiën Jan-Kees de Jager in een nieuw wetenschappelijk artikel.

Lees verder
Afbeelding

13-10-2015
Energieleveranciers

Categorie:
Energienieuws

13-10-2015 - Onderwerp: Energieleveranciers - Categorie: Energienieuws

Energieleveranciers moeten meer transparantie bieden rondom warmtebronnen

Er bestaat bij de consument veel onvrede en onduidelijkheid over de warmtenetten in Nederland. Daar moet volgens DWA iets aan gebeuren, om daar ook in de toekomst gebruik van te kunnen blijven maken. Uit onderzoek blijkt dat de eindgebruiker de prijs uiteindelijk het meest belangrijk vindt, maar dat keuzevrijheid en transparantie op de tweede plaats staan. Ook lokale burgerinitiatieven lijken aan te geven dat de energieleveranciers goed duidelijk dienen te zijn over hoe zij hier gebruik van maken en wat de voordelen voor de consument zijn.

Lees verder
Afbeelding

13-10-2015
Groene energie

Categorie:
Energienieuws

13-10-2015 - Onderwerp: Groene energie - Categorie: Energienieuws

Doel 16% duurzame energie in 2023 in zicht

De doelstelling van het kabinet om in 2023 16% duurzame energie op te wekken wordt naar verwachting gehaald. Dat laat minister Kamp van Economische Zaken weten naar aanleiding van de publicatie van de Nationale Energieverkenning (NEV) 2015. De komende tijd wordt ingezet op maatregelen die nog niet in deze energieverkenning zijn meegerekend. Daarmee komt ook het doel van 14% duurzame energie in 2020 in beeld.

Lees verder
Afbeelding

09-10-2015
Zonnepanelen

Categorie:
Energienieuws

09-10-2015 - Onderwerp: Zonnepanelen - Categorie: Energienieuws

Zonnepanelen kopen of huren via de energieleverancier

Wilt u zonnepanelen aanbrengen op uw dak en daarbij gebruik maken van een aanbieding via uw energieleverancier? Er bestaan verschillende mogelijkheden, u kunt deze kopen of huren. Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe verhouden de kosten zich tot elkaar? Het is verstandig om bij uw energieleverancier na te gaan wat de mogelijkheden zijn en de kosten voor de beide opties met elkaar te vergelijken.

Lees verder
Afbeelding

09-10-2015
Groene energie

Categorie:
Energienieuws

09-10-2015 - Onderwerp: Groene energie - Categorie: Energienieuws

Groene energieleverancier organiseert Mini Military voor kinderen

Energieleverancier Pure Energie organiseert dit jaar opnieuw Mini Military voor kinderen. Het gaat om een evenement voor kinderen, in de omgeving Twente. Energieleverancier Pure Energie wil daar graag een bijdrage aan leveren en er op die manier voor zorgen dat er aandacht komt voor meer duurzame energie. Tijdens Military Boekelo hebben kinderen de mogelijkheid om een gratis ponyritje te maken of deel te nemen aan de andere activiteiten.

Lees verder
Afbeelding

05-10-2015
Technologie

Categorie:
Energienieuws

05-10-2015 - Onderwerp: Technologie - Categorie: Energienieuws

Technologiebedrijven gaan banksector opschudden zoals nieuwe energieleveranciers deden

Technologiebedrijven zullen de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen binnen de bancaire sector. Dat leidt er onder andere toe dat deze de markt kunnen opschudden, zoals de energieleveranciers dat doen sinds er sprake is van een vrije markt waarin iedereen de mogelijkheid heeft eenvoudig over te stappen. Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG, dat vooral jonge medewerkers van de Nederlandse banken vroeg naar hun visie en ideeën over de toekomst.

Lees verder
Afbeelding

04-10-2015
Windenergie

Categorie:
Energienieuws

04-10-2015 - Onderwerp: Windenergie - Categorie: Energienieuws

Eneco wil via crowdfunding windenergie gaan realiseren

Eneco investeert op verschillende fronten in duurzame energie, het is een energieleverancier die daar druk mee bezig is. Ook in België probeert Eneco voet aan de grond te krijgen met bijvoorbeeld windmolens. Voor een nieuw project wil de energieleverancier gebruik gaan maken van crowdfunding, om het geld bij elkaar te krijgen. Mensen in België en Nederland kunnen zelf bepalen of zij mee willen doen, de bewoners uit de omgeving kunnen rekenen op een aantal belangrijke voordelen.

Lees verder
Afbeelding

02-10-2015
Besparen

Categorie:
Energienieuws

02-10-2015 - Onderwerp: Besparen - Categorie: Energienieuws

Slim besparen op de zakelijke kosten bij de energieleverancier

De zakelijke energiekosten maken voor veel bedrijven een belangrijk deel van de totale kosten uit, het is wat dat betreft verstandig om regelmatig na te gaan wat er mogelijk is om deze te drukken. Het is uiteraard mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier, maar ook binnen het huidige contract valt er over het algemeen wat te besparen. Hier volgen 3 handige tips om te besparen op de zakelijke kosten bij een energieleverancier.

Lees verder
Afbeelding

28-09-2015
Enexis

Categorie:
Energienieuws

28-09-2015 - Onderwerp: Enexis - Categorie: Energienieuws

Internet via lantaarnpalen in de buitengebieden

De beschikbaarheid van internet in buitengebieden is vaak beperkt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het voor providers economisch niet interessant is om er een duur netwerk aan te leggen. Dat betekent in de praktijk dat zowel gezinnen als bedrijven niet de beschikking hebben over een breedband verbinding, terwijl onze huidige digitale samenleving daar in veel gevallen wel om vraagt. De gemeente Stadskanaal gaat samen met netbeheerder Enexis onderzoeken of het mogelijk is om internet via het elektriciteitsnet aan te bieden, door gebruik te maken van de lantaarnpalen die er staan.

Lees verder
Afbeelding

25-09-2015
Energiemarkt

Categorie:
Energienieuws

25-09-2015 - Onderwerp: Energiemarkt - Categorie: Energienieuws

Meer kennis over de energiemarkt helpt bedrijven goede keuze te maken

Bedrijven maken gebruik van energie, maar het is ze niet altijd goed duidelijk wat energie eigen is en hoe de prijs tot stand komt. Welke partijen zijn er betrokken bij de levering en hoe heeft de markt zich de laatste jaren ontwikkeld? Bedrijven die een goed beeld hebben van de rol van energieleveranciers en de prijsopbouw van energie kunnen betere keuzes maken, die bijvoorbeeld van invloed zijn op hun financiële prestaties of de betrouwbaarheid van de levering.

Lees verder
Afbeelding

23-09-2015
Stadsverwarming

Categorie:
Energienieuws

23-09-2015 - Onderwerp: Stadsverwarming - Categorie: Energienieuws

Initiatief voor duurzame en eerlijke stadsverwarming in Utrecht

In Utrecht gaat men deze maand van start met het initiatief ‘Stadsverarming’, een verbastering van het woord ‘stadsverwarming’ dat moet aangeven hoe droevig het met deze verwarmingsvorm gesteld is. Volgens de initiatiefnemer is er sprake van een dure en niet duurzame vorm van verwarmen, waarbij het bovendien niet mogelijk is om over te stappen van energieleverancier.

Lees verder
Afbeelding

21-09-2015
Groene energie

Categorie:
Energienieuws

21-09-2015 - Onderwerp: Groene energie - Categorie: Energienieuws

Niet alle energieleveranciers volledig groen

Energieleveranciers adverteren met groene energie of geven op hun website aan dat ze op een duurzame wijze voor de levering van elektriciteit zorgen. Uit onderzoek van bijvoorbeeld de Vlaamse Energieregulator (VREG) blijkt echter dat dit lang niet altijd het geval is. In plaats daarvan maken de energieleveranciers gebruik van handige trucs om het erop te laten lijken dat ze groene energie aanbieden, terwijl dat aan de andere kant dan niet (volledig) het geval hoeft te zijn.

Lees verder
Afbeelding

18-09-2015
Energieleveranciers

Categorie:
Energienieuws

18-09-2015 - Onderwerp: Energieleveranciers - Categorie: Energienieuws

Gemeente Den Helder waarschuwt voor ‘energieleveranciers’

De gemeente Den Helder waarschuwt haar inwoners via een persbericht voor colporteurs die zich voordoen als vertegenwoordiger van een energieleverancier. Volgens de gemeente geven zij aan dat ze in opdracht van de gemeente langs komen om huishoudens te wijzen op de mogelijkheid om over te stappen. De gemeente geeft echter aan met geen enkele leverancier banden te hebben, in plaats daarvan zijn alle inwoners van de stad vrij om over te stappen naar iedere energieleverancier die ze willen.

Lees verder

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy