Nieuw
Afbeelding

21-10-2019
Energie

Categorie:
Energienieuws

21-10-2019 - Onderwerp: Energie - Categorie: Energienieuws

Overstappen naar ander energiebedrijf populair

Wisselen van energiebedrijf: het is populair. Vorig jaar kozen maar liefst 1,4 Nederlanders voor nieuwe energieleveranciers. De verschillende prijzen tussen de bedrijven kunnen behoorlijk variëren. Oorzaak van de vele wisselingen zijn de flink stijgende kosten. Dat maakt het erg interessant om over te stappen.

Lees verder
Afbeelding

05-10-2015
Technologie

Categorie:
Energienieuws

05-10-2015 - Onderwerp: Technologie - Categorie: Energienieuws

Technologiebedrijven gaan banksector opschudden zoals nieuwe energieleveranciers deden

Technologiebedrijven zullen de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen binnen de bancaire sector. Dat leidt er onder andere toe dat deze de markt kunnen opschudden, zoals de energieleveranciers dat doen sinds er sprake is van een vrije markt waarin iedereen de mogelijkheid heeft eenvoudig over te stappen. Dat blijkt uit een onderzoek van KPMG, dat vooral jonge medewerkers van de Nederlandse banken vroeg naar hun visie en ideeën over de toekomst.

Lees verder
Afbeelding

04-10-2015
Windenergie

Categorie:
Energienieuws

04-10-2015 - Onderwerp: Windenergie - Categorie: Energienieuws

Eneco wil via crowdfunding windenergie gaan realiseren

Eneco investeert op verschillende fronten in duurzame energie, het is een energieleverancier die daar druk mee bezig is. Ook in België probeert Eneco voet aan de grond te krijgen met bijvoorbeeld windmolens. Voor een nieuw project wil de energieleverancier gebruik gaan maken van crowdfunding, om het geld bij elkaar te krijgen. Mensen in België en Nederland kunnen zelf bepalen of zij mee willen doen, de bewoners uit de omgeving kunnen rekenen op een aantal belangrijke voordelen.

Lees verder
Afbeelding

02-10-2015
Besparen

Categorie:
Energienieuws

02-10-2015 - Onderwerp: Besparen - Categorie: Energienieuws

Slim besparen op de zakelijke kosten bij de energieleverancier

De zakelijke energiekosten maken voor veel bedrijven een belangrijk deel van de totale kosten uit, het is wat dat betreft verstandig om regelmatig na te gaan wat er mogelijk is om deze te drukken. Het is uiteraard mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier, maar ook binnen het huidige contract valt er over het algemeen wat te besparen. Hier volgen 3 handige tips om te besparen op de zakelijke kosten bij een energieleverancier.

Lees verder
Afbeelding

28-09-2015
Enexis

Categorie:
Energienieuws

28-09-2015 - Onderwerp: Enexis - Categorie: Energienieuws

Internet via lantaarnpalen in de buitengebieden

De beschikbaarheid van internet in buitengebieden is vaak beperkt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het voor providers economisch niet interessant is om er een duur netwerk aan te leggen. Dat betekent in de praktijk dat zowel gezinnen als bedrijven niet de beschikking hebben over een breedband verbinding, terwijl onze huidige digitale samenleving daar in veel gevallen wel om vraagt. De gemeente Stadskanaal gaat samen met netbeheerder Enexis onderzoeken of het mogelijk is om internet via het elektriciteitsnet aan te bieden, door gebruik te maken van de lantaarnpalen die er staan.

Lees verder
Afbeelding

25-09-2015
Energiemarkt

Categorie:
Energienieuws

25-09-2015 - Onderwerp: Energiemarkt - Categorie: Energienieuws

Meer kennis over de energiemarkt helpt bedrijven goede keuze te maken

Bedrijven maken gebruik van energie, maar het is ze niet altijd goed duidelijk wat energie eigen is en hoe de prijs tot stand komt. Welke partijen zijn er betrokken bij de levering en hoe heeft de markt zich de laatste jaren ontwikkeld? Bedrijven die een goed beeld hebben van de rol van energieleveranciers en de prijsopbouw van energie kunnen betere keuzes maken, die bijvoorbeeld van invloed zijn op hun financiële prestaties of de betrouwbaarheid van de levering.

Lees verder
Afbeelding

23-09-2015
Stadsverwarming

Categorie:
Energienieuws

23-09-2015 - Onderwerp: Stadsverwarming - Categorie: Energienieuws

Initiatief voor duurzame en eerlijke stadsverwarming in Utrecht

In Utrecht gaat men deze maand van start met het initiatief ‘Stadsverarming’, een verbastering van het woord ‘stadsverwarming’ dat moet aangeven hoe droevig het met deze verwarmingsvorm gesteld is. Volgens de initiatiefnemer is er sprake van een dure en niet duurzame vorm van verwarmen, waarbij het bovendien niet mogelijk is om over te stappen van energieleverancier.

Lees verder
Afbeelding

21-09-2015
Groene energie

Categorie:
Energienieuws

21-09-2015 - Onderwerp: Groene energie - Categorie: Energienieuws

Niet alle energieleveranciers volledig groen

Energieleveranciers adverteren met groene energie of geven op hun website aan dat ze op een duurzame wijze voor de levering van elektriciteit zorgen. Uit onderzoek van bijvoorbeeld de Vlaamse Energieregulator (VREG) blijkt echter dat dit lang niet altijd het geval is. In plaats daarvan maken de energieleveranciers gebruik van handige trucs om het erop te laten lijken dat ze groene energie aanbieden, terwijl dat aan de andere kant dan niet (volledig) het geval hoeft te zijn.

Lees verder
Afbeelding

18-09-2015
Energieleveranciers

Categorie:
Energienieuws

18-09-2015 - Onderwerp: Energieleveranciers - Categorie: Energienieuws

Gemeente Den Helder waarschuwt voor ‘energieleveranciers’

De gemeente Den Helder waarschuwt haar inwoners via een persbericht voor colporteurs die zich voordoen als vertegenwoordiger van een energieleverancier. Volgens de gemeente geven zij aan dat ze in opdracht van de gemeente langs komen om huishoudens te wijzen op de mogelijkheid om over te stappen. De gemeente geeft echter aan met geen enkele leverancier banden te hebben, in plaats daarvan zijn alle inwoners van de stad vrij om over te stappen naar iedere energieleverancier die ze willen.

Lees verder
Afbeelding

16-09-2015
Nuon

Categorie:
Energienieuws

16-09-2015 - Onderwerp: Nuon - Categorie: Energienieuws

Nuon start proef met verhuur zonnepanelen

Nuon gaat als energieleverancier van start met een proef waarbij klanten zonnepanelen kunnen huren. De proef gaat in eerste instantie van start in de provincies Overijssel en Limburg, net als in de gemeente Utrecht. Eigenaren van woningen krijgen de kans om zonnepanelen te huren en er daarmee zonder investering voor te zorgen dat zij duurzame energie op kunnen wekken.

Lees verder
Afbeelding

14-09-2015
Energieleveranciers

Categorie:
Energienieuws

14-09-2015 - Onderwerp: Energieleveranciers - Categorie: Energienieuws

Fabriek als energieleverancier wint Eo Wijers Prijsvraag

Het ombouwen van bestaande bedrijventerreinen tot energieleveranciers voor de omgeving heeft als plan de Eo Wijers Prijsvraag gewonnen, samen met een ander initiatief. Het is een plan van een van de twee winnaars, die er op deze manier voor wil zorgen dat we in de toekomst op een meer innovatieve manier om kunnen gaan met de energieleverancier voor de bedrijven die daar de behoefte aan hebben.

Lees verder
Afbeelding

11-09-2015
Energieleveranciers

Categorie:
Energienieuws

11-09-2015 - Onderwerp: Energieleveranciers - Categorie: Energienieuws

Klanten in Breda zonder stroom door werkzaamheden energieleverancier

Een deel van de inwoners van Breda kreeg onlangs te maken met een vervelende stroomstoring, die te maken lijkt te hebben met graafwerkzaamheden die een energieleverancier daar liet uitvoeren. Het ging om enkele duizenden klanten die zonder stroom kwamen te zitten. Energieleveranciers hebben in Nederland de taak om op een betrouwbare wijze voor de energievoorziening te zorgen, wat betekent dat er zo min mogelijk sprake mag zijn van onderbrekingen.

Lees verder
Afbeelding

09-09-2015
Energieleveranciers

Categorie:
Energienieuws

09-09-2015 - Onderwerp: Energieleveranciers - Categorie: Energienieuws

Energieleverancier Essent overtreedt met €200 korting mogelijk de regels

Energieleverancier Essent probeert consumenten te verleiden klant te worden door een aantrekkelijke korting bij Media Markt aan te bieden. Consumenten die daar een aankoop doen kunnen €200 korting krijgen op de aankoop van een wasmachine, maar volgens de Vereniging Eigen Huis overtreedt de energieleverancier daarmee een aantal belangrijke regels die gelden voor consumentenverkoop.

Lees verder

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy