Nieuw
Afbeelding

21-08-2019
Energierekening

Categorie:
Energienieuws

21-08-2019 - Onderwerp: Energierekening - Categorie: Energienieuws

Lagere energierekening komt er waarschijnlijk niet

Ondanks de belofte van Rutte om de verhoogde energietaks terug te draaien, lijkt het erop dat dit toch niet gaat gebeuren. Reden? De kosten die dit met zich meebrengt. Het terugdraaien van de maatregel zou de overheid namelijk ruim 1,1 miljard euro gaan kosten. Dat stelt Michiel Spanjers, fiscalist en voormalige rechterhand van ex-staatssecretaris en minister van Financiën Jan-Kees de Jager in een nieuw wetenschappelijk artikel.

Lees verder
Afbeelding

09-07-2015
Investeren

Categorie:
Energienieuws

09-07-2015 - Onderwerp: Investeren - Categorie: Energienieuws

Innovation & Ventures van Eneco gaat 100 miljoen investeren in start-ups

Energieleverancier Eneco gaat een nieuw bedrijfsonderdeel opzetten en daarmee flink investeren in start-ups op het gebied van duurzame energie. Het gaat om Innovation & Ventures, dat 100 miljoen euro beschikbaar krijgt om projecten te steunen die kunnen bijdragen om Nederland meer duurzaam te maken. Het bedrijfsonderdeel heeft voor de komende jaren budget en moet op die manier een nieuwe bijdrage van Eneco aan een meer duurzame energievoorziening gaan leveren.

Lees verder
Afbeelding

07-07-2015
Eneco

Categorie:
Energienieuws

07-07-2015 - Onderwerp: Eneco - Categorie: Energienieuws

Eneco doet niet meer mee aan het Energieakkoord

Eneco is de eerste energieleverancier die aangeeft te gaan stoppen met de steun voor het Energieakkoord, zoals dat enige tijd geleden werd gesloten door het kabinet met haar partners. CEO van Eneco Jeroen de Haas heeft aangegeven dat Eneco de investeringen niet langer op kan brengen. Analisten spreken van een zorgwekkende situatie indien een grote speler als Eneco niet langer in staat is bij te dragen aan het Energieakkoord, het kan dan behoorlijk lastiger worden om de doelstellingen te behalen.

Lees verder
Afbeelding

07-07-2015
Energiekosten

Categorie:
Energienieuws

07-07-2015 - Onderwerp: Energiekosten - Categorie: Energienieuws

Energiekosten bij veel energieleveranciers gedaald

Op 1 juli jongstleden hebben de energieleveranciers hun nieuwe tarieven binnen het modelcontract bekend gemaakt, waarmee duidelijk is geworden dat de tarieven inderdaad zijn gedaald. De energiekosten liggen inmiddels wat lager dan aan het begin van dit jaar, waarmee de voorspellingen van analisten en experts de laatste tijd uit zijn gekomen.

Lees verder
Afbeelding

30-06-2015
Salderen

Categorie:
Energienieuws

30-06-2015 - Onderwerp: Salderen - Categorie: Energienieuws

Energieleveranciers gaan verschillend om met salderen eigen opgewekte energie

Energieleveranciers zijn in Nederland verplicht eventueel terug geleverde energie aan het net te verrekenen met de aan de andere kant afgenomen stroom. Consumenten die door middel van zonnepanelen of op een andere manier energie opwekken mogen dat verrekenen met de energie die ze afnemen, waardoor de eigen productie tot een korting leidt. Het staat energieleveranciers echter vrij hoe ze hier precies mee omgaan, waardoor dit met name bij de dubbele meter een situatie op kan leveren die online vergelijken lastig maakt.

Lees verder
Afbeelding

26-06-2015
Groene energie

Categorie:
Energienieuws

26-06-2015 - Onderwerp: Groene energie - Categorie: Energienieuws

Groene energieleveranciers in Nederland rukken op

We maken steeds meer gebruik van groene energie. Tenminste, dat beeld heerst. Is dat echt waar? En welke energieleveranciers trekken op dit moment de kar? Ruim 1 op de 5 Nederlanders stapt heel bewust over voor een groene energieleverancier, wat aan lijkt te geven dat het een interessante markt vormt. Welke leveranciers spelen daar het best op in en hoe valt het eigenlijk na te gaan of een energieleverancier helemaal groen is? We zetten diverse energieleveranciers op een rij en gaan in op het stroometiket.

Lees verder
Afbeelding

25-06-2015
Energieveiling

Categorie:
Energienieuws

25-06-2015 - Onderwerp: Energieveiling - Categorie: Energienieuws

Energieveilingen passen systeem aan na waarschuwing ACM

Energieleveranciers hebben via energieveilingen de mogelijkheid om een scherp bod te doen, waar consumenten vervolgens van kunnen profiteren. Tenminste, dat is wat de energieveilingen beloven te doen. In de praktijk vallen de resultaten vaak leger, een consument is voordeliger uit wanneer hij of zij zelf op zoek gaan naar een goede aanbieding.

Lees verder
Afbeelding

23-06-2015
Energieleveranciers

Categorie:
Energienieuws

23-06-2015 - Onderwerp: Energieleveranciers - Categorie: Energienieuws

Nederland wil investeren in nieuwe energieleveranciers

Nederland zal samen met de rest van Europa meer op zoek moeten naar nieuwe energieleveranciers. Die mening is minister Koenders van Buitenlandse Zaken toegedaan. Hij vindt het van belang om meer te investeren in relaties met zowel nieuwe als bestaande spelers op de markt. Diplomatie op het gebied van energie zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden verwacht hij; het is onder andere van belang om op die manier de gastoevoer meer divers te kunnen maken.

Lees verder
Afbeelding

19-06-2015
Oxxio

Categorie:
Energienieuws

19-06-2015 - Onderwerp: Oxxio - Categorie: Energienieuws

Oxxio presenteert als eerste energieleverancier app voor Apple Watch

Oxxio is de eerste energieleverancier in Nederland die een app voor de Apple Watch presenteert. Dat lijkt aan de vroege kant, omdat de meeste Nederlanders het apparaat zelf nog niet eens in huis hebben. Toch is Oxxio trots op de lancering van de app en wil het haar klanten op die manier bedienen met een handige toepassing op de smartwatch. Het slimme horloge van Apple kan diverse apps draaien, die van Oxxio zal ervoor zorgen dat consumenten meer inzicht krijgen in hun energieverbruik.

Lees verder
Afbeelding

18-06-2015
Duurzaam

Categorie:
Energienieuws

18-06-2015 - Onderwerp: Duurzaam - Categorie: Energienieuws

Alliander werkt aan meer duurzaam hoofdkantoor in Arnhem

Zowel de energieleveranciers als de overige nutsbedrijven werken in Nederland steeds vaker aan de eigen hoofdkantoren en de eigen werkwijze; om een zo duurzaam mogelijk karakter uit te stralen. De leveranciers en energiebedrijven stimuleren hun klanten om gebruik te maken van zonnepanelen en windenergie, waardoor zij hier ook zelf gevolg aan dienen te geven.

Lees verder
Afbeelding

18-06-2015
Zonnepanelen

Categorie:
Energienieuws

18-06-2015 - Onderwerp: Zonnepanelen - Categorie: Energienieuws

Eneco organiseert groepsaankoop voor zonnepanelen

Eneco behoort zowel in Nederland als in België tot de grootste energieleveranciers en kiest ervoor de ontwikkeling van duurzame energie een flinke boost te geven. Het bedrijf gaat in België een groepsaankoop voor zonnepanelen organiseren, waarbij alle klanten een uitnodiging krijgen om deel te nemen. Zij krijgen de kans om voordelig zonnepanelen te bestellen, waarmee ze vanaf hun eigen dak energie op kunnen gaan wekken.

Lees verder
Afbeelding

24-04-2015
Vergelijkers

Categorie:
Energienieuws

24-04-2015 - Onderwerp: Vergelijkers - Categorie: Energienieuws

Zonder vergelijkingssites géén transparantie

Pricewise reageert op publicatie facturen door Ditzo Naar aanleiding van haar eerdere PR onderzoek over vergelijkingssites heeft Ditzo vandaag de facturen van enkele vergelijkingssites gepubliceerd, waaronder die van Pricewise. Omdat ook Pricewise transparantie hoog in het vaandel heeft staan, lichten wij graag onze vergoeding toe. Vergoedingen van Euro 200,- waar Ditzo over spreekt wordt door de gepubliceerde factuur van Pricewise tegengesproken.

Lees verder
Afbeelding

24-04-2015
Stroomprijs

Categorie:
Energienieuws

24-04-2015 - Onderwerp: Stroomprijs - Categorie: Energienieuws

Lagere elektriciteitsprijs door beter koppelen van elektriciteitsmarkt

Nederland gaat zijn markt voor elektriciteit beter koppelen aan die van de landen om ons heen. Dat heeft toezichthouder de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag in haar besluit bekend gemaakt. Om deze marktkoppeling te realiseren is intensief samengewerkt tussen de verschillende ministeries van Economische Zaken, landelijke netbeheerders, beurzen, marktpartijen en toezichthouders. De verbeterde koppeling wordt op 21 mei 2015 van kracht.

Lees verder

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy