Persoonlijke Spaardoelen

29-10-2018 | Spaardoel

Afbeelding

Iedereen weet dat het verstandig is om wat spaargeld achter de hand te hebben. Dat gevierde appeltje voor de dorst komt soms maar al te goed van pas. Maar niet iedereen spaart geld om dezelfde reden. Je kunt er een doel mee hebben of juist niet. Binck Sparen kan je helpen om je spaargeld veilig te houden en eventueel te laten groeien. Maar wat zijn nou precies die redenen om geld te sparen? Waarom zou je iedere maand zoveel geld opzij zetten terwijl je het ook kan uitgeven aan vele leuke dingen/ En hoe pak je dat sparen nou precies aan. Laat ons je daar wat meer over vertellen zodat je wat inspiratie hebt.


Appeltje voor de Dorst

We noemde het al: het spreekwoordelijke appeltje voor de dorst. Dit houdt in dat je wat geld opzij houdt voor onvoorziene omstandigheden. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er meerdere vervelende dingen vlak achter elkaar gebeuren. Je krijgt bijvoorbeeld een auto-ongeluk in dezelfde week of maand dat ook je wasmachine kapot gaat en je eigen risico ook helemaal werd opgemaakt. Voor die maanden is het handig om wat spaargeld op de bank te hebben staan. Die kun je dan aanspreken in de weken dat je financieel even wat krapper bij kas zit. Zo voorkom je financiële problemen.


Sparen voor een Persoonlijk Doel

Wie weet heb je al heel lang een grote wens. Dit kan die geweldig mooie Oldtimer zijn waar je al jaren van droomt of juist een bijzondere rondreis of wereldreis. Daar heb je toch wat geld voor nodig. Je kunt dat geld natuurlijk lenen, maar dan heb je wel met rente te maken. Die dromen die je al een hele tijd hebt zijn meestal niet echt dringend. Je wilt ze ooit doen, maar het hoeft niet noodzakelijk meteen of zelfs dit jaar. Kortom: je hebt nog tijd om voor een nieuwe keuken of badkamer te sparen. Het is verstandig dat dan ook gewoon te doen. Zo hoef je geen rente te betalen. Daarbij: eindelijk iets kunnen kopen waarvoor je al zo’n tijd gewerkt hebt geeft veel meer voldoening dan iets nu hebben en weten dat je er de komende maanden zo niet jaren over zult doen om het geld terug te betalen.


Sparen voor Je Kinderen

Het doel dat je met sparen hebt hoeft niet voor jezelf te zijn. Het kan ook zijn dat je kinderen hebt en graag een steentje of zelfs steen wilt bijdragen aan het betalen van hun studie, rijbewijs of eerste eigen woning. Het voordeel is dat je daar dan al heel vroeg mee kunt beginnen. In de eerste tien jaar, de jaren waarin een kind nog maar weinig besef van financiële zaken heeft, kun je al een aardig bedrag bij elkaar sparen. Tegen de tijd dat je kind gaat studeren staat daar dan een heel bedrag voor op een rekening. Zo kun je, door iedere maand een klein bedrag opzij te zetten, heel veel bijdragen aan een goede start voor je kind.


Sparen voor een Vooruitgang

Je kunt natuurlijk ook sparen voor vooruitgang. Dat klinkt raar, maar wat we hiermee bedoelen is eigenlijk dat je spaart om vooruit te komen in het leven. Misschien heb je wel een eigen zaak en wil je graag een eigen kantoorruimte of juist dat nieuwe gereedschap of bestelbusje waarmee de klussen veel sneller gaan. Het is dan verstandig hier iedere keer een deel van je winst voor opzij te zetten. Zo kun je jouw bedrijf of eenmanszaak uitbreiden zonder dat je hoeft te lenen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01