Politieke standpunten energie

06-03-2017 | Energietransitie

Afbeelding

Met de verkiezingen in aantocht en het feit dat Nederland inmiddels bijna hopeloos achterraakt op het gebied van duurzame energie, is het misschien handig eens te bekijken hoe de verschillende politieke partijen aankijken tegen de energietransitie en groene energie. Hieronder leggen wij de standpunten uit van de 5 grootste partijen op basis van de meest recente peilingen.

VVD
De VVD staat achter de handtekening die door de partij is gezet onder het Energieakkoord. De VVD is echter wel van mening dat er teveel subsidie gaat naar de huidige duurzame energiebronnen als wind-, water- en zonne-energie. Volgens de VVD moeten de huidige subsidies grotendeels worden gebruikt voor innovatie en de ontwikkeling van nieuwe duurzame energie opwekkingstechnieken. De partij is van mening dat de echte duurzame energiebron van de toekomst nog niet is gevonden.

PVV
Het standpunt van de PVV over duurzame energie is niet helemaal duidelijk. De partij wil wel onder andere de SDE+ regeling, waarmee subsidies voor verduurzaming gemoeid zijn, stopzetten. Verder wil de PVV stoppen met duurzaamheidsubsidies. Of de partij dan een andere manier heeft gevonden om de energietransitie toch te laten werken, of gewoon van de gehele energietransitie af wil zien, is helaas nog niet duidelijk.

CDA
Het CDA zet vooral in op energiebesparing en CO2-reductie. Daarnaast wil deze partij ook de investeringen in duurzame energiebronnen aanhouden. Het CDA ziet daarnaast graag lokale initiatieven voor duurzame energie. Een goed voorbeeld daarvan zijn Powerpeers en Vandebron, waar door consumenten lokaal opgewekte duurzame energie kan worden gekocht tegen hetzelfde tarief als bij elke andere energieleverancier.

Groenlinks
Groenlinks is duidelijk in haarstandpunten over energie: er wordt niet meer geïnvesteerd in energiebronnen die niet duurzaam zijn en wil daarnaast dat de regering stopt met schaliegas en verspilling van energie gaat beboeten. Wanneer er sprake is van verspilling van energie is ons echter niet duidelijk. Daarnaast wil deze partij groot inzetten op energiebesparing. De beredenering hierachter is dat er zo'n 40 procent aan energie bespaard kan worden.

D66
D66 stelt dat het terugdringen van koolstofdioxide emissie en het duurzaam opwekken van energie centraal in haar standpunten over energie. Heel veel meer informatie wordt jammer genoeg niet geboden. Wel is duidelijk dat deze partij zich wil inzetten voor duurzame energie.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01