Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Politieke standpunten energie

Politieke standpunten energie

Politieke standpunten energie

Onderwerp: Energietransitie
Datum: 06 MRT 2017

Met de verkiezingen in aantocht en het feit dat Nederland inmiddels bijna hopeloos achterraakt op het gebied van duurzame energie, is het misschien handig eens te bekijken hoe de verschillende politieke partijen aankijken tegen de energietransitie en groene energie. Hieronder leggen wij de standpunten uit van de 5 grootste partijen op basis van de meest recente peilingen.

VVD
De VVD staat achter de handtekening die door de partij is gezet onder het Energieakkoord. De VVD is echter wel van mening dat er teveel subsidie gaat naar de huidige duurzame energiebronnen als wind-, water- en zonne-energie. Volgens de VVD moeten de huidige subsidies grotendeels worden gebruikt voor innovatie en de ontwikkeling van nieuwe duurzame energie opwekkingstechnieken. De partij is van mening dat de echte duurzame energiebron van de toekomst nog niet is gevonden.

PVV
Het standpunt van de PVV over duurzame energie is niet helemaal duidelijk. De partij wil wel onder andere de SDE+ regeling, waarmee subsidies voor verduurzaming gemoeid zijn, stopzetten. Verder wil de PVV stoppen met duurzaamheidsubsidies. Of de partij dan een andere manier heeft gevonden om de energietransitie toch te laten werken, of gewoon van de gehele energietransitie af wil zien, is helaas nog niet duidelijk.

CDA
Het CDA zet vooral in op energiebesparing en CO2-reductie. Daarnaast wil deze partij ook de investeringen in duurzame energiebronnen aanhouden. Het CDA ziet daarnaast graag lokale initiatieven voor duurzame energie. Een goed voorbeeld daarvan zijn Powerpeers en Vandebron, waar door consumenten lokaal opgewekte duurzame energie kan worden gekocht tegen hetzelfde tarief als bij elke andere energieleverancier.

Groenlinks
Groenlinks is duidelijk in haarstandpunten over energie: er wordt niet meer geïnvesteerd in energiebronnen die niet duurzaam zijn en wil daarnaast dat de regering stopt met schaliegas en verspilling van energie gaat beboeten. Wanneer er sprake is van verspilling van energie is ons echter niet duidelijk. Daarnaast wil deze partij groot inzetten op energiebesparing. De beredenering hierachter is dat er zo'n 40 procent aan energie bespaard kan worden.

D66
D66 stelt dat het terugdringen van koolstofdioxide emissie en het duurzaam opwekken van energie centraal in haar standpunten over energie. Heel veel meer informatie wordt jammer genoeg niet geboden. Wel is duidelijk dat deze partij zich wil inzetten voor duurzame energie.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: Energietransitie

Consument wil bijdragen aan energietransitie
14 APR | Energietransitie

Huishoudens zijn in staat hun energiegedrag te veranderen en hun stroomverbruik te verschuiven naar gunstige momenten...

Nederlandse huishoudens binnen 30 jaar gasvrij
08 DEC | Energietransitie

Nederlandse huishoudens zullen binnen 30 jaar gasvrij zijn. Dat is een opvallende conclusie die getrokken kan worden...

Kabinet verbiedt elektriciteitsproductie met kolen
22 MEI | Energietransitie

Het kabinet verbiedt met ingang van 2030 elektriciteitsproductie in Nederland met kolen als brandstof. De twee...

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy