Populariteit elektrische brom- en snorfietsen stijgt

15-11-2019 | Scooterverzekering

Afbeelding

De RAI Vereniging en BOVAG kwam afgelopen maandag met cijfers over elektrische brom- en snorfietsen naar buiten. Deze vervoersmiddelen worden steeds populairder, zo blijkt uit die cijfers.

In 2018 waren iets meer dan negen procent van alle nieuw verkochte scooters elektrisch. In het huidige jaar, van januari tot en met oktober, waren 14,7 procent elektrisch. In totaal zijn dat 6407 elektrische scooters.

Elektrische scooters vs elektrische auto’s


Bij de scooters gaat men sneller naar een elektrisch model over dan dat het bij auto’s het geval is. Bij de auto’s zijn 9 procent van de nieuw verkochte auto’s elektrisch. Dit komt doordat men met een elektrische auto lange langere afstanden aflegt. Echter zijn er nog niet overal tankstations die rekening houden met elektrische auto’s. Bij een elektrische scooter is het opladen veel gemakkelijker. Met een scooter hoeven geen lange afstanden gereden te worden, waardoor een elektrische scooter meestal thuis opgeladen kan worden.

Populariteit vooral in grote steden


De elektrische scooters zijn met name in Amsterdam populair. In de Nederlandse hoofdstad zijn ruim een kwart van de nieuwe scooters elektrisch. Dit komt door de milieuzone die in 2017 werd ingevoerd, zo beweren RAI en BOVAG. In andere grote steden is het percentage elektrische scooters ook hoog. Daar ligt dit aantal rond de 10 procent.

Elektrische scooterverzekering


Veel mensen vragen zich af of ze een speciale elektrische scooterverzekering moeten nemen. Dit is niet het geval. Ook de elektrische variant kan gewoon verzekerd worden via de scooter of bromfietsverzekering. Via onze handige scooterverzekering vergelijken tool kunt u dus ook de premie van uw elektrische scooter berekenen en direct een verzekering afsluiten.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap