Premie autoverzekering stijgt met 35%

17-11-2016 | Autoverzekering

Afbeelding

De premies voor een autoverzekering zullen verder blijven stijgen. Vooral automobilisten met een WA-verzekering gaan dit voelen. De premies van een standaard WA-verzekering zijn in de afgelopen periode het sterkst gestegen met maar liefst 35%. Hierdoor is de gemiddelde WA-verzekering op jaarbasis 144 euro duurder geworden. Dat meldt de Telegraaf.

De reden voor deze absurde prijsstijging is het feit dat het aantal aanrijdingen sterk stijgt. In 2015 is het aantal aanrijdingen met maar liefst 50.000 gestegen. Na een jarenlange daling van het aantal aanrijdingen lijkt de trend nu gekeerd. De extra kosten die door het stijgend aantal aanrijdingen wordt gemaakt dient te worden opgehaald bij de consument die ten gevolge dus fors meer moet gaan betalen voor de autoverzekering. Daarnaast stijgen ook de reparatiekosten voor schadeherstel bedrijven.

Reparaties steeds gecompliceerder
Naast een stijgend aantal aanrijdingen, wordt ook de reparatie van auto's steeds duurder door het gebruik van nieuwe technologie. Rudi Buis (Verbond van Verzekeraars) vergelijkt de moderne auto met een iPad. Als er tegenwoordig iets kapot gaat aan een auto, lopen de kosten voor een reparatie sterk op bij een schadehersteller. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bumperschade. In een oude auto vervangt met de bumper en eventueel de koplampen. Bij een moderne auto moet hierbij rekening worden gehouden met onder andere sensoren, eventueel meedraaiende LED verlichting enz. Het is dus goed voor te stellen dat de kosten hierbij hoog op kunnen lopen.

Besparen op de autoverzekering
In het afgelopen jaar zijn de premies voor autoverzekeringen gemiddeld al met 21% gestegen. De verwachting is dat in de komende periode de premies nog verder zullen stijgen. Niet bij alle verzekeraars stijgen de premies echter even sterk. Het is daarom steeds belangrijker over te stappen naar de goedkoopste autoverzekeraar. Welke autoverzekering het goedkoopst is, hangt af van verschillende factoren. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Het is daarom sterk aan te raden gebruik te maken van een autoverzekering vergelijker.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01