Recordaantal zorgverzekering overstappers verwacht

05-11-2019 | zorgverzekering

Afbeelding

Een recordaantal mensen lijken in 2020 over te stappen van zorgverzekeraar. In het digitale magazine van Amweb spreekt onderzoeksbureau Ipsos die verwachting uit. Eén van de oorzaken is de dalende korting op de collectieve zorgverzekering. Van tien naar vijf procent.

Minister Bruins van Medische Zorg heeft in 2018 besloten dat het kortingspercentage in het jaar 2020 omlaag zou gaan. Dat zal komend jaar dus gaan gelden. Aangezien twee derde van de Nederlanders collectief verzekerd is, gaan veel mensen volgend jaar meer zorgpremie betalen.

Mensen die een collectieve zorgverzekering hebben stappen niet vaak over. Het grootste deel bekijkt de mogelijkheden geeneens. Slechts één op de vijf heeft vorig jaar een overstap overwogen, zo stelt Ipsos.

Record van 7,2 procent overstappers zorgverzekering


Voor het record qua meeste overstappers gaan we terug naar 2013. In dat jaar besloten 7,2 procent van de Nederlanders over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Vorig jaar werd dat percentage bijna gehaald: 7 procent. Ipsos heeft de verwachting uitgesproken dat het record in het komende overstapseizoen wél gebroken zal worden.

12 november premies bekend


De zorgverzekeraars zullen binnenkort hun premies naar buiten brengen. Op dinsdag 12 november zullen de verzekeraars de premies voor 2020 bekend moeten hebben maken. Vooralsnog is alleen DWS al met een premie gekomen. Deze zal met €72 stijgen.

Vergelijken


Het vergelijken van zorgverzekeringen kan u veel geld besparen. Via onze zorgverzekering vergelijken 2020 tool kunt u uw zorgverzekering voor 2020 vergelijken. Indien u vragen heeft over onze zorgvergelijker dan horen wij het graag.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01