Reisadvies per land, waar kan ik naartoe op vakantie?

01-08-2020 |

Afbeelding

Het is zomer en veel mensen willen er even lekker tussenuit. Vanwege het corona virus zitten we al maanden thuis en dat betekent voor velen dat ze nu toch wel even weg willen. Maar naar welke landen kunnen we toe? En wat nou als het reisadvies wordt aangepast?
Landen met een positief reisadvies


Onderstaande landen hebben het reisadvies “reizen mogelijk, maar let op er gelden veiligheidsrisico’s”. Hier kunt u dus naartoe op vakantie. Er gelden plaatselijk wel risico’s en regels. Gaat u naar een van deze landen op vakantie of komt u net terug? Dan hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine.

Aruba
België
Bonaire
Curaçao
Cyprus
Duitsland
Denemarken
Estland
Finland
Frankrijk
Griekenland
Hongarije
IJsland
Italië
Letland
Liechtenstein
Litouwen
Luxemburg
Malta
Monaco
Noorwegen
Oostenrijk
Polen
Portugal
Sint Maarten
Slovenië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Verenigd Koninkrijk
Zwitserland
*overzicht van 1 augustus 2020

Landen met negatief reisadvies


Bulgarije, Kroatië, Roemenië en Zweden hebben een negatief reisadvies, met code ‘oranje’. In deze landen zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan. Een vakantie is niet noodzakelijk en dus niet mogelijk. Er zijn in deze landen te veel risico’s en uitbraken. Gaat u toch naar een van deze landen toe? Dan dient u bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Check voordat u op vakantie gaat…


Voordat u vertrekt is het heel slim om te controleren of het reisadvies voor uw bestemming is aangepast. Is hij gewijzigd naar code oranje? Dan is het verstandig om uw vakantie hierop aan te passen. Daarnaast is het altijd slim om een aantal mondkapjes mee te nemen in uw auto. Gaat u met het vliegtuig dan is het sowieso verplicht om een mondkapje te dragen. Check vooraf ook uw reisverzekering, zodat u weet wat de opties zijn als u moet terugkeren naar Nederland. Het is fijn vooraf te weten of dit wordt vergoed of niet.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01