Reizen buiten EU wordt afgeraden, binnen EU wel mogelijkheden

03-06-2020 |

Afbeelding

Premier Rutte heeft vanavond tijdens zijn persconferentie laten weten dat het afgeraden wordt om deze zomer buiten de EU te reizen. Wie dat wel doet en ziek wordt, wordt niet gerepatrieerd. Normaliter is dat verzekerd onder de reis- of zorgverzekering. Rutte zei hierover "Reizen buiten Europa blijft code oranje. Dat betekent alleen reizen als het echt niet anders kan".Vanaf 15 juni is reizen binnen EU weer mogelijk


Binnen de EU wordt het vanaf 15 juni weer mogelijk om te reizen. Gister maakte Easyjet al bekend dat zij vanaf 1 juli de vluchten zullen hervatten. Alleen vakanties naar Zweden en het Verenigd Koninkrijk vormen hierop een uitzondering, vanwege de gezondheidsrisico’s.

Gebruik het gezonde verstand als u op vakantie gaat, is de oproep van het kabinet. Reizen mag, maar houdt afstand en blijf binnen als u verkouden of ziek wordt.

Mensen die wel op reis gaan buiten de EU moeten bij terugkomst verplicht twee weken in thuisquarantaine.

Bij tweede corona golf geldt annuleringsverzekering niet meer


Heeft u een vakantie geboekt en breekt er onverhoopt alsnog een tweede corona golf uit, dan worden de gemaakte kosten niet vergoed onder de annuleringsverzekering. De voorwaarden van veel verzekeraars zijn hierop aangepast. De annuleringsverzekering wordt meestal als aanvullende dekking op de reisverzekering afgesloten. Reeds gemaakte kosten voor een aankomende vakantie die onverwachts niet door kan gaan, worden onder deze verzekering gedekt. Verzekeraars geven nu aan dat de corona crisis niet meer als onvoorziene gebeurtenis gezien kan worden en dekken de kosten bij een tweede uitbraak dus niet meer.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap