Ruim één miljoen overstappers zorgverzekering in 2018

17-01-2019 | Zorgverzekering

Afbeelding

In 2018 zijn ruim één miljoen Nederlanders overgestapt van zorgverzekeraar. Dat komt neer op een percentage van 6,6% van de verzekerden. Dat is een stijging van 0,4% ten opzichte van 2017. De trend om jaarlijks over te stappen van zorgverzekeraar lijkt hiermee verder omhoog te gaan. Het percentage van overstappers in 2018 kan nog verder oplopen. Consumenten hadden namelijk tot 31 december de tijd om hun huidige zorgverzekering op te zeggen. Vervolgens hebben zij nog tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Omdat de meeste overstappers dit online doen, is de verwachting dat het percentage niet veel verder zal gaan stijgen.


Zorgverzekeringen vergelijken

Het aantal consumenten dat zorgverzekeringen vergelijkt en jaarlijks overstapt van verzekeraar lijkt de laatste jaren weer in de lift te zitten. De meeste overstappers (meer dan 7% van de verzekerden) werden geregistreerd in het overstapjaar 2012/2013. Omdat media elk jaar weer meer aandacht besteden aan het overstappen en ook de online voorzieningen voor het vergelijken van zorgverzekeringen steeds beter worden, is de verwachting dat het percentage overstappers de komende jaren zal toenemen.

Bent u van plan ook het aankomend jaar weer over te stappen van zorgverzekeraar? Dan wijzen wij u graag op onze zorgvergelijker. Totaalbesparen.com is één van de weinige partijen die in de vergelijking alle aanbieders toont, ook wanneer wij van de aanbieder geen commissie ontvangen. Bent u al overgestapt? Kijk dan eens bij onze zorgvergelijker of wij niet een beter aanbod voor u hadden gehad.


Overstappen in 2019/2020

Bent u niet overgestapt dit jaar of bent u dit vergeten? Dat is jammer, maar u zult helaas moeten wachten tot november 2019 om weer over te kunnen stappen van zorgverzekeraar. De meeste mensen stappen nog iets later over (vaak pas in december) omdat dan de tarieven van alle verzekeraars bekend zijn.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01