Salderen: welke energieleverancier biedt de beste prijs?

28-03-2018 | Salderen

Afbeelding

Het aantal huishoudens dat gebruik maakt van zonnepanelen stijgt jaarlijks weer verder door. De aanschaf van zonnepanelen wordt ook nog eens aantrekkelijker door verbeterde technieken (hogere opbrengsten en lagere prijzen) en verschillende subsidies van de overheid. Al deze huishoudens krijgen te maken met de salderingsregeling. Deze regeling houdt in dat de energie die door een huishouden wordt opgewekt, teruggeleverd kan worden aan het net. Vervolgens kan deze energie weer geleverd worden wanneer dit nodig is. Hat salderen blijkt echter een stuk ingewikkelder dan het lijkt. Daarnaast zijn de tarieven die de verschillende energieleveranciers bieden voor terug geleverde energie ook nog eens verschillend.


Beginnen met salderen: waar rekening mee te houden?

Allereerst dient u bij zowel uw energieleverancier als netbeheerder aan te geven dat energie gaat terugleveren. In het geval u niet weet wie uw netbeheerder is, kunt u zich ook aanmelden op www.energieleveren.nl.

Vervolgens is het handig te berekenen of u meer energie opwekt dan verbruikt wordt. In het geval u minder opwekt dan verbruikt kunt u voor het geheel aan opgewekte energie gebruik maken van de salderingsregeling. U ontvangt dan voor elke terug geleverde kWh dezelfde prijs die door uw energieleverancier gerekend wordt. Maar in het geval u meer energie opwekt dan verbruikt, valt het teveel aan opgewekt energie buiten de salderingsregeling. U dient dan energie terug te leveren aan uw energieleverancier op basis van de terugleververgoeding. Elke energieleverancier is zelf verantwoordelijk voor het bepalen van de hoogte van deze vergoeding. Wekt u meer stroom op dan u verbruikt? Dan is het belangrijk te weten of uw energieleverancier wel de beste prijs biedt.


Hoogte terugleververgoedingen

Zoals gezegd zijn de terugleververgoedingen bij de energieleveranciers verschillend. Daarnaast hanteren enkele energieleveranciers ook een teruglevergrens. Het is dus van belang een energieleverancier te vinden welke voordelig is qua tarieven bij verbruik van energie maar daarnaast ook teruggeleverde energie tegen een goede prijs opneemt. Het vinden van een energieleverancier die voordelige tarieven hanteert kan via onze energievergelijker. Het vinden van de juiste energieleverancier is helaas wat lastiger. Wanneer u niet meer energie opwekt dan u verbruikt, kunt u in principe bij elke energieleverancier terecht. Wekt u meer energie op dan u verbruikt, maar is dit overschot klein? Dan kunt u terecht bij alle energieleveranciers die een goed teruglevertarief bieden. De energieleveranciers met het beste bod voor teruglevering boven de afnamegrens zijn op het moment Greenchoice (€0,11 per kWh) en Qurrent (€0,10 per kWh). Wanneer u erg veel energie opwekt is het tevens belangrijk een energieleverancier te vinden zonder bovengrens aan de teruglevering. Omdat de bovengrenzen en teruglevertarieven vaak veranderen is het niet mogelijk om een enkele energieleverancier aan te raden. U kunt na het vinden van de goedkoopste energieleverancier informatie aanvragen over salderen en de teruglevergrens van de energieleverancier.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01