Schade bij thuiswerken, wat wordt gedekt?

14-04-2020 |

Afbeelding

Nu we in Nederland massaal thuiswerken in verband met het corona virus en onze kinderen (tijdelijk) niet meer naar school mogen, is de kans groter dat er thuis schades ontstaan. Bijvoorbeeld doordat uw dochtertje op uw werktelefoon gaat staan of uw zoon zijn glas melk over uw laptop laat vallen. Wie is ervoor verantwoordelijk dat de schade wordt vergoed?Schade aan privé apparatuur


Bij schade aan privé spullen, bent u doorgaans zelf verantwoordelijk. Ook als u deze (soms) gebruikt voor werkgerelateerde zaken. Tenzij u hier afspraken over heeft gemaakt met uw werkgevers. Sommige werkgevers kiezen ervoor om iedere maand een vergoeding te betalen voor apparatuur. Is er iets toe aan vernieuwing, dan dient u dit zelf te betalen.

Als uw werkgever een laptop ter beschikking stelt, maar u prefereert om op uw eigen laptop te werken. Dan dient u deze zelf te vervangen bij schade. Uw werkgever heeft u immers een andere optie aangeboden.

Vanzelfsprekend is uw werkgever niet verantwoordelijk voor schade die ontstaat aan uw privé spullen, bijvoorbeeld door een omvallende vaas. Ook niet als u noodgedwongen moet thuiswerken. Hiervoor kunt u aanspraak maken op uw inboedelverzekering.

Schade aan bedrijfsapparatuur


Loopt u schade op aan bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld uw werk laptop of werktelefoon? Dan vergoed de werkgever doorgaans de schade. Het is altijd wel van belang dat u er niet roekeloos mee om bent gegaan. Ieder bedrijf kent echter haar eigen regels. Indien u schade heeft aan bedrijfsapparatuur, is het verstandig om bij uw werkgever te informeren wat de mogelijkheden zijn.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01